MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις έχει αυτό το ΠΣΚ για το θέατρο και τη μουσική. Από τα μπαλέτα του Καναδά στο Μέγαρο μέχρι το Δεκαήμερο του Βοκάκιου στο Εθνικό, αλλά και με μουσικούς που έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η πολιτιστική ατζέντα μόνο φτωχή δεν είναι. Κι αν θέλετε και μια χολυγουντιανή περιπέτεια, για να ξεσκάσετε, το sequel του Captain America δεν θα σας απογοητεύσει.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΘΕΑΤΡΟ

Δεκαήμερο του Βοκάκιου στο Εθνικό: Μία τολμηρή ανάγνωση του επίσης τολμηρού Δεκαήμερου του Βοκάκιου από το Νίκο Καραθάνο στο Εθνικό Θέατρο. Κορμιά που φλέγονται από πόθο σε μια έντονα θρησκευτική κοινωνία, σε μια παράσταση μεταμοντέρνας αισθητικής άποψης και πολύ σημαντικών ηθοποιών.
Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00, 21:00, Κυριακή 19:30 στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.του Εθνικού Θεάτρου

-Minus One στο Μέγαρο Μουσικής: Τα Grands Ballets Canadiens από το Μόντρεαλ έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη χορογραφία Minus One του Ohad Naharin. Η χορογραφία δημιουργήθηκε ειδικά για τα Καναδικά Μπαλέτα. Το Minus One είναι στην ουσία ένα αφιέρωμα στον χορό και πάνω απ’ όλα στους χορευτές – που αποτελούν συστατικό στοιχείο της χορογραφίας, και όχι απλούς εκτελεστές.
Παρασκευή 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

1les-grands-ballets-canadiens-montreal-ohad-naharin-minus-one

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιάννης Αγγελάκας στο Stage Volume 1: Είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής. Ο πρώην frontman στο συγκρότημα «Τρύπες», που συνέχισε σε νέες ροκ (και όχι μόνο) μουσικές περιπέτειες, θα εμφανιστεί για δύο βραδιές στο νέο συναυλιακό χώρο της Αθήνας, Stage Volume 1
Παρασκευή και Σάββατο 21:30 στο στο Stage Volume 1 (Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου,Μοναστηράκι)

Νίκος Πορτοκάλογλου στο Ρυθμό Stage: Ο γνωστός τραγουδοποιός παρουσιάζει την καινούργια δισκογραφική δουλειά “Το πλοίο θα σαλπάρει:Από του Αιγαίου Τα Νερά…ως το Θάλασσα Μου Σκοτεινή!” Μαζί του οι Φτερωτές Κιθάρες.
Παρασκευή 22:30 Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη 

ΣΙΝΕΜΑ

 Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα: Ο γνωστός ήρωας Captain America μαζί με την Scarlett Johansson στο ρόλο της «Μαύρης χήρας» πολεμάει τους κακούς, σε ένα περιπετειώδες blockbuster της Marvel. Αυτή τη φορά ο εχθρός είναι μέσα στο σύστημα και ο Captain America πολεμάει, για να σώσει την ελευθερία του πλανήτη και πολλές χιλιάδες ζωές από μια καλοστημένη συνωμοσία.
2Captain-America-The-Winter-Soldier-Chris-Evans-Scarlett-Johansson1 1
 Kismet, Η Ζωή σαν τούρκικη σαπουνόπερα: Τα τούρκικα σίριαλ γίνονται αντικείμενο ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου – σκηνοθέτιδας Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου. Το ντοκιμαντέρ αυτό εξετάζει πώς επηρεάζουν τις γυναίκες στις διάφορες κοινωνίες, από τον αραβικό κόσμο μέχρι τα Βαλκάνια, οι τουρκικές σαπουνόπερες και πώς η Φατμαγκιούλ και άλλες ηρωίδες γίνονται σύμβολα χειραφέτησης για καταπιεσμένες γυναίκες.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b