MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεύτερο αστέρι Michelin για το Funky Gourmet!

Μια ακόμα σημαντική διεθνή αναγνώριση κατέκτησε το εστιατόριο Funky Gourmet. Ο εγκυρότερος ταξιδιωτικός οδηγός Michelin, το βράβευσε με δεύτερο αστέρι, γεγονός που όχι μόνο κατατάσσει το στιλάτο εστιατόριο του Κεραμεικού στα καλύτερα του κόσμου, αλλά βάζει και την Αθήνα στο γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες εστιατόρια, υπάρχουν μόνο 350 που έχουν βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin.

author-image Μάρη Τιγκαράκη
Funky Gourmets
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η πορεία του Funky Gourmet. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας του, αφού πρώτα αναγνωρίσθηκε από όλους σχεδόν τους Έλληνες κριτικούς ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας κατακτώντας μια σειρά Χρυσούς Σκούφους, το 2012 βραβεύτηκε με το πρώτο αστέρι Michelin και την αμέσως επόμενη χρονιά ανακηρύχτηκε από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό στο διαδίκτυο, το Trip Advisor, ως ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια (6η θέση) στον κόσμο!!!

Το δεύτερο αστέρι Michelin, ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι η φήμη του Funky Gourmet έχει πλέον ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας. Μάλιστα στη συνέντευξη τύπου που έγινε στη Στοκχόλμη, όπου ανακοινώθηκε η λίστα των ευρωπαϊκών εστιατορίων με αστέρια Michelin, έγινε ειδική αναφορά στο Funky Gourmet ως ένα εστιατόριο το φαγητό του οποίου «διακρίνεται για τον βαθύ δημιουργικό στοχασμό του, αλλά ακόμη περισσότερο, για τη γευστικότητά του που είναι εφάμιλη της παιχνιδιάρικης παρουσίασής του».

Pastitsios

και όμως αυτό είναι παστίτσιο!

Με το δεύτερο αστέρι Michelin του Funky Gourmet και το πρώτο του Botrini’s που μόλις προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα που είχαν κατακτηθεί από τους πρώτους διδάξαντες (Σπονδή (2), Βαρούλκο (1), Χύτρα και Γαλάζια Χύτρα (από 1), η Αθήνα μετράει πλέον 8 αστέρια Michelin, περισσότερα από άλλες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Ψυχή της ομάδας του Funky Gourmet είναι οι Αργυρώ και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος. Οι δύο τελευταίοι είναι και οι επικεφαλής Chef του εστιατορίου. Μαζί με τον Chef της Σπονδής, είναι οι μόνοι Έλληνες Chef βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin. Η δε Γεωργιάννα Χιλιαδάκη αποτελεί ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αφού είναι η μοναδική στον κόσμο Ελληνίδα Chef βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin και από τις ελάχιστες γυναίκες Chef στον κόσμο που έχουν πετύχει αυτήν τη διάκριση.

Γεωργιάννα ΧιλιαδάκηNikos RoussossΑργυρώ Χιλιαδάκηs

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη                    Νίκος Ρούσσος                       Αργυρώ Χιλιαδάκη

Funky Gourmet The Restaurant, Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, Τηλ.: +302105242727
www.funkygourmet.com

Περισσότερα από Ιστορίες