MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Πλούσια είναι η ατζέντα σε προτάσεις εξόδου γι’ αυτό το τριήμερο. Κι επειδή η 21η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα ποίησης, αρκετές από τις προτάσεις μας γι’ αυτό το Π.Σ.Κ. έχουν ποιητικό χρώμα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΘΕΑΤΡΟ

Ιλιάδα στο θεάτρο Χώρα: Η ποίηση του Ομήρου μεταφέρεται στο θέατρο από τον Στάθη Λιβαθινό. Ο ομηρικός λόγος με τις εκπληκτικές αφηγηματικές και ποιητικές σε μια παράσταση του μοντέρνου θεάτρου με πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και συνεχίζει τη διαδρομή της πλέον στο θέατρο Χώρα. Αυτήν την Κυριακή, μάλιστα, οι θεατές της παράστασης θα μπορέσουν να μιλήσουν με το βραβευμένο φιλόλογο και μεταφραστή της Ιλιάδας Δημήτρη Ν. Μαρωνίτη
Πα., Σα. : 20.00, Κυρ.: 16.00 στο θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη)

Κριτική της παράστασης Ιλιάδα

Συρανό ντε Μπερζεράκ στο Παλλάς: Μία από τις πιο γνωστές μορφές ποιητών της μυθοπλασίας του θεάτρου και του σινεμά, ο μυταράς ποιητής και ξιφομάχος Συρανό, με τον μεγάλο και ανομολόγητο έρωτα του για τη Ροξάνη, στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Όμηρος Πουλάκης και η Σμαράγδα Καρύδη.
Πα, Σα 20:30, Κυρ. 20:00 στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5)

Κριτική της παράστασης “Συρανό ντε Μπερζεράκ”

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Freddy Cole στο Half Note: Ο αδελφός του Nat King Cole, Freddy Cole και το κουαρτέτο του, σε ένα πρόγραμμα με τίτλο “Τhe Voice”. Από μπλουζ ως την βραζιλιάνικη μουσική και από την καθαρή τζαζ ως την ποπ και το ροκ, από έναν ξεχωριστό μουσικό.
Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή 21:30 στο Half Note (Τριβωνιανού 17)

ΣΙΝΕΜΑ

-Εκτός από την ποίηση, γιορτάζει και το Φανταστικό, αλλά μόνο στο χώρο του σινεμά. Στην Αθήνα πραγματοποιείται το 9ο SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 20 Μαρτίου και διαρκεί έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου (7 ημέρες) στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER, Λεωφ. Συγγρού 106.

Πρόγραμμα του SFF-rated Athens

Η ταινία Lego: Μια πολύ δημοφιλής πρόταση για τα παιδιά και για τους φαν του δημοφιλούς παιχνιδιού, που βρίσκει τον δρόμο του και στο σινεμά. Ο Έμμετ (Κρις Πρατ), ένας κλασικός χαρακτήρας LEGO, θα θεωρηθεί κατά λάθος ως ο “άνθρωπος” – κλειδί για τη σωτηρία του κόσμου με αποστολή να σταματήσει έναν τύραννο. Αυτό όμως είναι ένα ταξίδι για το οποίο ο Έμμετ και η παρέα του είναι εντελώς απροετοίμαστοι!

Επίσης:

-Η ποίηση γιορτάζει στην Αθήνα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Παρουσία και το Polis Art Café, διοργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένο στην παγκόσμια ποίηση και την προσφορά της.

Πρόγραμμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b