MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νίκος Καραθάνος και Χρήστος Λούλης μαζί στο “Δεκαήμερο” του Βοκάκιου στο Εθνικό Θέατρο

Το Δεκαήμερο του Βοκάκιου, ενός πολύ σημαντικού Ιταλού συγγραφέα της Αναγέννησης (14ος αιώνας) είναι η νέα σκηνοθετική δουλειά του Νίκου Καραθάνου για το Εθνικό θέατρο. Μαζί με τον Καραθάνο, που συμμετέχει και ως ηθοποιός στην παράσταση, θα είναι ο Χρήστος Λούλης μαζί με αρκετούς ακόμα ηθοποιούς. Με πολλούς από αυτούς, όπως η Εύη Σαουλίδου, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Λυδία Φωτοπούλου, συνεργάστηκε και στην μεγάλη περσινή επιτυχία, την “Γκόλφω”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η παράσταση ξεκινά στις  28 Μαρτίου μέχρι και τις 27Απριλίου κάθεΤετάρτη, Σάββατο: 18:00, 21:00, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00, Κυριακή 19:30 στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.

Μια παρέα μετακομίζει στην εξοχή, για να αποφύγει την εξάπλωση της πανούκλας στην πόλη, και τα μέλη της αφηγούνται για δέκα μέρες από μια ιστορία με πρωταγωνιστές τον έρωτα και το πνεύμα και τη χαρά της ζωής. Ο κυνικός και πονηρός κόσμος της σάρκας, ένας κόσμος αστείος και γεμάτος χάρη συνδυάζεται και αναμιγνύεται με τον αστικό κόσμος του πνεύματος, σε ένα εκρηκτικό μίγμα παιχνιδιού, ερωτοτροπιών και απόλαυσης της ύπαρξης.

Μετάφραση Κοσμάς Πολίτης
Διασκευή – Σκηνοθεσία Νίκος Καραθάνος
Σκηνικά – Κοστούμια Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική Άγγελος Τριανταφύλου
Κίνηση Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος

Διανομή:
Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Μπινιάρης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη 
Μουσικός επί σκηνής Δημήτρης Τίγκας

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b