MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Με άρωμα γυναίκας είναι οι προτάσεις για έξοδο και ψυχαγωγία αυτού του ΠΣΚ. Η ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου) δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον πολιτισμό. Διάφορα δρώμενα επηρεάζονται από το γεγονός αυτό, ενώ η γυναίκα βρίσκεται στο προσκήνιο πλέον ακόμα και στις πολεμικές περιπέτειες του Hollywood.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΘΕΑΤΡΟ:

Γυναικών Μονόλογοι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, θα πραγματοποιηθεί τριήμερο θεατρικό αφιέρωμα στο σπουδαίο αυτό θέατρο, για την ημέρα της γυναίκας. Από τις 7 ως τις 9 Μαρτίου θα ανέβουν τέσσερις μονόλογοι γυναικών ηθοποιών.

Ρένη Πιττακή Η κυρία του σεληνόφωτος
Βασισμένη στο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος» είναι η μονόπρακτη όπερα του Γιώργου Σισιλιάνου «Η κυρία του σεληνόφωτος»
Παραστάσεις– Φουαγιέ : Σάββατο 7.30 μ.μ / Κυριακή8.00 μ.μ.

Μαρίνα Ασλάνογλου «Τζόρνταν»
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κρατούμενης στη φυλακή Σίρλεϊ Τζόουνς είναι το έργο των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι.
Παραστάσεις – Κεντρική σκηνή: Παρασκευή 9.30 μ.μ/ Κυριακή 6.00 μ.μ.

Υρώ Μανέ «Συμβολαιογράφος»
Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί είναι ο «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη. Παράσταση – Κεντρική Σκηνή: Σάββατο 9.30 μ.μ

Εύα Κεχαγιά «Morendo»
Ένας μονόλογος για τη ζωή της πιο διάσημης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ελληνίδας, της Μαρίας Κάλλας, τον οποίο ερμηνεύει η Εύα Κεχαγιά.
Παραστάσεις –Φουαγιέ : Παρασκευή 7.30 μ.μ./ Κυριακή 9.30 μ.μ.

Η Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους στη Λυρική: Η δημοφιλέστατη οπερέτα του Γιόχαν Στράους του νεότερου, παρουσιάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο θέατρο Ολύμπια. Έργο ανάλαφρο, γεμάτο χιούμορ και ανατροπές. Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ευκλείδης μεταφέρει τη δράση του έργου στην αθηναϊκή μπουρζουαζία της δεκαετίας του ’60.
Πα-Σα-Κυ: 20:00, στο θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59)

-Σημειώνεται ακόμη το πολύ σημαντικό για τα θεατρικά πράγματα φεστιβάλ με παραστάσεις Βαλκανικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με αρκετές προτάσεις αυτό το τριήμερο, αν και κάποιες από αυτές είναι ήδη sold out. Διαβάστε πιο αναλυτικά για το: Φεστιβάλ Σύγχρονης Βαλκανικής Σκηνής στη Στέγη

ΣΙΝΕΜΑ:

Ξενοδοχείο Grand Budapest: Μια όμορφη, στυλιζαρισμένη ταινία του Wes Anderson με εξαιρετικά πλάνα σε ένα μαγευτικό ξενοδοχείο, καταιγιστική δράση με κωμικές ανατροπές και ιδιαίτερους χαρακτήρες. Πολύ σημαντικοί ηθοποιοί, όπως o Ralph Fiennes, ο Willem Dafoe, o Jude Law, η Tilda Swinton, στο καστ της ταινίας, που ήδη φαίνεται πως παίρνει σειρά για τα Όσκαρ του 2015.

300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας: Η γυναίκα στην εξουσία! Η ναύαρχος των Περσών Αρτεμισία (Eva Green) και η Βασίλισσα των Σπαρτιατών Γοργώ (Lena Headey) , δυναμικές γυναίκες και σκληρές πολεμίστριες σε πρώτο ρόλο. Καταιγιστική δράση και κόμικ αισθητική στην ταινία που μεταφέρει στη θάλασσα τον πόλεμο που ξεκίνησαν οι 300 με τον Ξέρξη.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

H Gill Manly τραγουδάει για τη Nina Simone στο Gazarte: Αφιέρωμα σε μία από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές του 20ου αιώνα, τη Nina Simone. H Gill Manly, μια από τις πιο πολυσυζητημένες φωνές της τελευταίας εικοσαετίας στη σκηνή του Λονδίνου, δίνει μια παράσταση στον κόσμο της Soul και των Blues, με οδηγό της την αγάπη για την ιστορία της αγαπημένης της ερμηνεύτριας, Nina Simone.
Παρασκευή 22:00 Gazarte (Γκάζι)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b