MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Στον ίσκιο της θυγατέρας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (trailer)

Η παράσταση “Στον ίσκιο της θυγατέρας”, ζωντανεύει και εξελίσσεται σε πολλαπλούς χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. “Ο βασιλιάς των λαών”, “η μήτρα των παραμυθιών”, “ο καημός”, “ο ύπνος”, “το κοκόρι”, “η τύχη της λωλής” και “οι κόρες του παπά”, με πρωταγωνιστές και ήρωες που εκπροσωπούν κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά, θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία της ομάδας “Ονειρόδραμα”, κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 10 έως και 25 Μαρτίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο άγνωστος και σκοτεινός κόσμος της ενηλικίωσης, η λαγνεία, η βία, ο έρωτας, η ζήλια, η εξουσία, η ματαιοδοξία, το ταξίδι της αυτογνωσίας, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μύχιες σκέψεις , είναι ο τόπος συνάντησης επτά παραμυθιών που όπως όλα τα παραμύθια πατούν στο χθες κι ερμηνεύουν το σήμερα μέσα από την θεατρική παράσταση “Στον ίσκιο της θυγατέρας”.

Με ανανεωτική δύναμη, οι ηθοποιοί Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου και Βασίλης Παπαλαζάρου, ανοίγουν τον δρόμο για να περάσουν οι παραμυθένιοι ήρωες και να συναντηθούν με την πραγματική ζωή.

Σαγηνευτικό και γοητευτικό, το παραμύθι συνεχίζει να μαγεύει, να συγκινεί και να παρηγορεί μέσα από την παγκόσμια συμβολική γλώσσα της αναπαράστασης: “Πες μου κάτι όμορφο, σοφό, απλό και ευχάριστο”, είπε ο βασιλιάς Ακμάρ, απευθυνόμενος στην γριά τσιγγάνα Ταμάρα, κουρασμένος από τις μουσικές και τις παράτες, αηδιασμένος από τις σοφίες στα πανεπιστήμια και την Ακαδημία, αγανακτισμένος από τις αγορεύσεις των βουλευτών στο κοινοβούλιο, εξουθενωμένος από τα λιβανίσματα,τα προσκυνήματα, τα χειροφιλήματα. “Εσύ που είσαι αγράμματη,λοιπόν σοφή”, που είσαι πεντάφτωχη, λοιπόν έχεις ολοξάστερο κι ακονισμένο μυαλό, έχεις κέφι και καρδιά, πες μου κάτι που να γοητεύει. Να αποκοιμίζει τα μωρά, που να τα ακούνε με την ίδια ευχαρίστηση οι γνωστικοί, οι σπουδασμένοι, οι μυαλωμένοι, όσο κι οι ασπούδαστοι, οι αγράμματοι, οι καθυστερημένοι, που να μαγεύει νιους και νιες, γριές και γερόντους.

Η παράσταση “Στον ίσκιο της θυγατέρας” απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Ταυτότητα της παράστασης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: ομάδα “Ονειρόδραμα”
Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Μουσική: Πάνος Δουκουμόπουλος
Φωτογραφίες: Μυρτώ Στείρου
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου

Ημερομηνίες παραστάσεων
Δευτέρα, Τρίτη, 10, 11, 17, 18, 24, 25 Μαρτίου
Ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων 10ευρώ [γενική είσοδος], 8 [φοιτητικό]
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τηλέφωνα κρατήσεων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
210 4143 310 – 210 4143 320

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ομάδα Ονειρόδραμα
Σκηνοθεσία: Ομάδα Ονειρόδραμα


Παίζουν: Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια στο Θερινό Λαμπέτη και σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
LuLe, της Κατερίνας Μπιλιούρη και του Βασίλη Τσιάκα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Μαζί στη Ζωή, Μαζί στη Σκηνή: Μια παράσταση ισότιμης συμπερίληψης στο Μέγαρο Μουσικής
Θεατρικά Νέα
Sexy Laundry: Η παράσταση με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Ρένια Λουιζίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Latent: Το χορογραφικό έργο της Μαρίας Κολιοπούλου έρχεται στο Mammot
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των Καραθάνου-Δεληβοριά στην Επίδαυρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη ανεβάζει έναν υπαρξιακό «Διάδρομο» στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Group Therapy: Η ανατρεπτική κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη στο ΚΘΒΕ