MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πάκο ντε Λουθία: Έφυγε από τη ζωή ο μαέστρος του φλαμένκο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε ηλικία 66 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αποκαλούμενος “μαέστρος του φλαμένκο”. Ο λόγος για τον αριστοτέχνη κιθαρίστα Πάκο ντε Λουθία, που απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, Αλχεθίρας.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Γεννημένος στην πόλη Αλχεθίρας της Ισπανίας, το 1947, ο Πάκο ντε Λουθία -Paco de Lucía- αφοσιώθηκε στην κιθάρα και στη μουσική από παιδί, δίνοντας την πρώτη του συναυλία στα 11 του χρόνια. Έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες ηχογραφήσεις, 25 άλμπουμς και εκατοντάδες συναυλίες, ο εξαιρετικός μουσικός συνέβαλε στην καθιέρωση και την παγκόσμια αναγνώριση της κιθάρας συνοδεύει απλώς το χορό του φλαμένκο, ως φαινόμενο μουσικής δημιουργίας.

Ο μουσικός που είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα χαρίζοντας στο ελληνικό κοινό αξέχαστες μουσικές εμπειρίες στο χώρο του Λυκαβηττού, εισήγαγε στο είδος της μουσικής του φλαμένκο προσωπικά στοιχεία και μοντέρνες ενορχηστρώσεις. Χάρις στην αξιοσημείωτη δεξιοτεχνία του, ο Πάκο ντε Λουθία συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό του φλαμένκο, συνδέοντας τη σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση του με την τζαζ.

Ο δήμαρχος του Αλχεθίρας, Χοσέ Ιγνάθιο Λανταλούθε, δήλωσε πως ο θάνατος του δεξιοτέχνη μουσικού αποτελεί “ανεπανόρθωτη απώλεια για τον κόσμο του πολιτισμού, για την Ανδαλουσία”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Carnegie Hall: Θερμή υποδοχή με μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Judas Priest θα ταρακουνήσουν το Markopoulo Complex
Έξοδος
Η Αθήνα χορεύει ξανά τις Κυριακές: Τι να περιμένεις από τις Eden Sundays αυτής της σεζόν
Μουσικά Νέα
Οι 12 συναυλίες που δεν θέλεις να χάσεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Φωτεινή Βελεσιώτου και Μπάμπης Τσέρτος ερμηνεύουν τα ρεμπέτικα της Κατοχής στο Ολύμπια
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Μουσικά Νέα
Xzibit: Ο iconic rapper επιστρέφει στην Αθήνα – Με special guest τον Rakaa
Μουσικά Νέα
Dopamine Chamber: Οι Fontaines D.C ξέρουν τι σημαίνει να είσαι η "μεγάλη μπάντα" μιας γενιάς
Εικαστικά
Θέατρο, πολυμεσικό performance, ξεναγήσεις: Όσα δεν θες να χάσεις σήμερα
Μουσικά Νέα
«Ο Παρτιζάνος»: Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά για τον Μανώλη Γλέζο
Εικαστικά
Τρεις θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν & ακόμη 2 στάσεις που αξίζουν σήμερα
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ