MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Future Library: αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό‏

Εδώ και δύο χρόνια οι δημόσιες και δημοτικές Βιβλιοθήκες συναντιούνται το Μάρτιο στη Βέροια, για να πάρουν μέρος σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, όπου 100 υπάλληλοι βιβλιοθηκών συνεργάζονται εντατικά για να σχεδιάσουν και να οργανώσουν μια κοινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, η οποία υλοποιείται κάθε καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Έτσι και φέτος, στις 5, 6 & 7 Μαρτίου, οι Βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library επιστρέφουν στη Βέροια για να πάρουν μέρος σε πρωτότυπα εργαστήρια και δραστηριότητες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το σεμινάριο του Future Library δίνει έμφαση στο βιωματικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και στο χτίσιμο της ομαδικότητας. Η ευρηματικότητα, η συνεχής ανανέωση του αντικειμένου των εργαστηρίων αλλά και το κέφι, η αισιοδοξία και το όραμα, είναι οι λέξεις που περιγράφουν το πνεύμα του σεμιναρίου. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται η μεγάλη ανάγκη των βιβλιοθηκών για συνεχή ανατροφοδότηση, επιμόρφωση και υποστήριξη έτσι ώστε να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό αλλά και με εμπειρία και γνώση στις προκλήσεις της λειτουργίας των βιβλιοθηκών στις σημερινές συνθήκες: Να κάνουν με τις δράσεις που προτείνουν, τη διαφορά!

φώτο 2 2Κάθε χρόνο η καλοκαιρινή εκστρατεία χτίζεται γύρω από ένα επιλεγμένο θέμα. Η κοινωνιολόγος και σχεδιάστρια της εκστρατείας Ειρήνη Βοκοτοπούλου, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες το φετινό θέμα και θα τους βοηθήσει να το αντιληφθούν ως αφετηρία για ποικιλία δράσεων διαφορετικού είδους και ύφους.

Έμπειροι εκπαιδευτές, μεταξύ των οποίων είναι η μεταφράστρια-συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, η μουσικοπαιδαγωγός Αρετή Μίγγου, η εικαστικός-εκπαιδευτικός Δάφνη Λιαναντωνάκη, η εικαστικός Έφη Φουρίκη και η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης WWF Ελένη Σβορώνου, θα κεντρίσουν τη δημιουργικότητα στους συμμετέχοντες και θα τους καθοδηγήσουν να πειραματιστούν με τη γραφή, την αφήγηση, το μουσικό ρυθμό, τη φωτογραφία, τη χρήση του μοντέλου του χάρτη στις δραστηριότητες για παιδιά και τη σύνδεση της βιβλιοθήκης με τη γειτονιά.

“Αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό ” είναι το σύνθημα του σεμιναρίου που περιγράφει τις προσδοκίες των βιβλιοθηκών οι οποίες επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους στη νέα εποχή και φιλοδοξούν να συνδεθούν με την Εθνική Βιβλιοθήκη στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b