MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Future Library: αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό‏

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Εδώ και δύο χρόνια οι δημόσιες και δημοτικές Βιβλιοθήκες συναντιούνται το Μάρτιο στη Βέροια, για να πάρουν μέρος σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, όπου 100 υπάλληλοι βιβλιοθηκών συνεργάζονται εντατικά για να σχεδιάσουν και να οργανώσουν μια κοινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, η οποία υλοποιείται κάθε καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Έτσι και φέτος, στις 5, 6 & 7 Μαρτίου, οι Βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library επιστρέφουν στη Βέροια για να πάρουν μέρος σε πρωτότυπα εργαστήρια και δραστηριότητες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το σεμινάριο του Future Library δίνει έμφαση στο βιωματικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και στο χτίσιμο της ομαδικότητας. Η ευρηματικότητα, η συνεχής ανανέωση του αντικειμένου των εργαστηρίων αλλά και το κέφι, η αισιοδοξία και το όραμα, είναι οι λέξεις που περιγράφουν το πνεύμα του σεμιναρίου. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται η μεγάλη ανάγκη των βιβλιοθηκών για συνεχή ανατροφοδότηση, επιμόρφωση και υποστήριξη έτσι ώστε να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό αλλά και με εμπειρία και γνώση στις προκλήσεις της λειτουργίας των βιβλιοθηκών στις σημερινές συνθήκες: Να κάνουν με τις δράσεις που προτείνουν, τη διαφορά!

φώτο 2 2Κάθε χρόνο η καλοκαιρινή εκστρατεία χτίζεται γύρω από ένα επιλεγμένο θέμα. Η κοινωνιολόγος και σχεδιάστρια της εκστρατείας Ειρήνη Βοκοτοπούλου, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες το φετινό θέμα και θα τους βοηθήσει να το αντιληφθούν ως αφετηρία για ποικιλία δράσεων διαφορετικού είδους και ύφους.

Έμπειροι εκπαιδευτές, μεταξύ των οποίων είναι η μεταφράστρια-συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, η μουσικοπαιδαγωγός Αρετή Μίγγου, η εικαστικός-εκπαιδευτικός Δάφνη Λιαναντωνάκη, η εικαστικός Έφη Φουρίκη και η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης WWF Ελένη Σβορώνου, θα κεντρίσουν τη δημιουργικότητα στους συμμετέχοντες και θα τους καθοδηγήσουν να πειραματιστούν με τη γραφή, την αφήγηση, το μουσικό ρυθμό, τη φωτογραφία, τη χρήση του μοντέλου του χάρτη στις δραστηριότητες για παιδιά και τη σύνδεση της βιβλιοθήκης με τη γειτονιά.

“Αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό ” είναι το σύνθημα του σεμιναρίου που περιγράφει τις προσδοκίες των βιβλιοθηκών οι οποίες επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους στη νέα εποχή και φιλοδοξούν να συνδεθούν με την Εθνική Βιβλιοθήκη στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
To LAB Society × Έαρ παρουσιάζουν το «MITOSÉ: Τα δικαιώματα της δημιουργίας»
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Ίδρυμα Ωνάση: Συνεχίζονται τα δωρεάν webinar ενημέρωσης «Organmeetings» για τη δωρεά οργάνων
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου από το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου της Άννας Βαγενά
Θεατρικά Νέα
Το C_Music του Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει δύο δωρεάν διαλέξεις στην Πειραιώς 260
Σεμινάρια / Διαλέξεις
HUMAN 3.0: The great upgrade – Η Ιατρική συναντά την Ψυχολογία για την κρίσιμη αναβάθμιση του ανθρώπου
Θεατρικά Νέα
Θερινή Ακαδημία Θεάτρου Τέχνης: Θεατρική εκπαίδευση και δημιουργική άσκηση στο Πάρκο Τρίτση
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας 2026 υποδέχεται τους Ευρωπαϊκούς Διαλόγους στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Υφαίνοντας τις στιγμές: 15 Χρόνια Ψηφιακής Αφήγησης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
H Miranda July στη Στέγη – Μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τον γάμο και την οικογένεια
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Τσέπη και Ψυχή: Η Pop Up Academy στο Θέατρο Coronet με μια διάλεξη για τη σχέση οικονομίας-ψυχολογίας