MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

P.I.G.S. / Σωτηρία στο Βυρσοδεψείο

Η παράσταση P.I.G.S. / Σωτηρία ανεβαίνει στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. & Κυριακή στις 7 μ.μ. από 2-23 Φεβρουαρίου & 8-15 Μαρτίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το ακρωνύμιο «Ρ.Ι.G.S. (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ)» (Portugal – Ireland – Greece – Spain), που χρησιμοποιείται στις μέρες μας από κύκλους Δυτικών αναλυτών, επενδυτών και σχολιαστών, ως συνοπτικός τρόπος αναφοράς στις οικονομικά προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, συνιστά μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού κοινωνιολογικού φαινομένου της επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε κρίσιμες περιόδους, και μάλιστα της πιο επικίνδυνης μορφής του: της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης συνανθρώπων μας μέσα από τη λεκτική βία της «απο-ανθρωποποίησης».
Με πρόσχημα τον όρο, θα επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ωριμότητα του πολιτικού μας πολιτισμού, να διερευνήσουμε την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και να αναρωτηθούμε σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης.

To Project αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) σε Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες.

Η παράσταση θα είναι αυτή τη φορά στα ελληνικά, ξαναδουλεμένη και προσαρμοσμένη στον ιδιαίτερο βιομηχανικό χώρο του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ
(Ορφέως 174, Βοτανικός, Τηλ.: 210.3453203).

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. θα γίνει ειδικά μια επιπλέον παράσταση με κουπόνια από την εφημερίδα ΑΥΓΗ, μετά την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 6 ευρώ (μειωμένο, φοιτητικό, ατέλειες)

Διάρκεια: 65΄

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b