MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Κοριολανός του Σαίξπηρ: Μετάδοση από το Αγγλικό Εθνικό Θέατρο στο Μέγαρο

Μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Σαίξπηρ, για τον Αλκιβιάδη της αρχαίας Ρώμης, τον Κοριολανό μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή αναμετάδοση από το Donmar Warehouse για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. Την τραγωδία του Σαίξπηρ “Κοριολανός” σκηνοθετεί η Josie Rourke. Στο ρόλο του Κοριολανού ο διάσημος Άγγλος ηθοποιός Tom Hiddleston, που παίζει τον κακό Λόκυ στο Thor και τους Εκδικητές.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όταν η Ρώμη απειλείται από έναν παλιό εχθρό, η πόλη καλεί ξανά σε βοήθεια τον ήρωα και υπερασπιστή της, τον Κοριολανό. Υπάρχουν όμως και πολλοί εχθροί για τον ήρωα στην πατρίδα… Ο λιμός απειλεί την πόλη και η πείνα δυναμώνει την οργή και την ανάγκη των πολιτών για αλλαγή. Ο Κοριολανός γυρνώντας από το πεδίο της μάχης έχει τώρα να παλέψει με τη βρωμιά της πολιτικής και να έλθει αντιμέτωπος με τη φωνή ενός οργισμένου λαού.

Ο Σαίξπηρ, ο οποίος είχε διαβάσει τους Βίους Παράλληλους του Πλουτάρχου, χρησιμοποίησε την βιογραφία του Κοριολανού, για να στήσει την τραγωδία του. Στο συγκεκριμένο έργο του ο Πλούταρχος παραθέτει από ένα βίο κάποιας σημαντικής προσωπικότητας της Αρχαίας Ελλάδας και τον αντίστοιχο βίο ενός σημαντικού Ρωμαίου, με τον οποίο υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες στην δράση και τα επιτεύγματα. Ο παράλληλος βίος του μεγάλου στρατηγού Κοριολανού, που πρόδωσε τελικά την πατρίδα του, είναι αυτός του Αθηναίου Αλκιβιάδη.

Σκηνοθεσία: Josie Rourke
Σκηνικά: Lucy Osborne
Φωτισμοί: Mark Henderson
Μουσική: Michael Bruce

ΚΟΡΙΟΛΑΝΟΣ Tom Hiddleston
ΜΕΝΕΝΙΟΣ Mark Gatiss

Στην παράσταση συμμετέχουν: Jaqueline Boatswain, Peter De Jersey, Alfred Enoch, Dedorah Findlay, Hadley Fraser, Birgitte Hjort Sørensen, Elliot Levey, Rochenda Sandall, Helen Schlesinger, Mark Stanley, Dwane Walcott

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γουίλλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία: Josie Rourke


Παίζουν: Tom Hiddleston, Mark Gatiss, Jaqueline Boatswain, Peter De Jersey, Alfred Enoch, Dedorah Findlay, Hadley Fraser, Birgitte Hjort Sørensen, Elliot Levey, Rochenda Sandall, Helen Schlesinger, Mark Stanley, Dwane Walcott

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b