MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Hamletmachine του Heiner Müller στο θέατρο Θησείον

Το εμβληματικό έργο του Heiner Müller, “HAMLETMACHINE”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη, θα παρουσιάσουν οι deviant GaZe στο Θέατρο Θησείον από τις 13 Ιανουαρίου 2014 και για 14 παραστάσεις.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το “HAMLETMACHINE” μετά την παρουσίαση στο Camp και τις sold out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, ανοίγοντας ένα πεδίο έντονης συζήτησης που προέκυψε από την ίδια την εμπειρία των θεατών, ξαναπαρουσιάζεται προσφέροντας την δυνατότητα σε αυτούς που δεν το είδαν να ζήσουν την μοναδική αυτή θεατρική εμπειρία.

Με συνεχείς αναφορές στην σαιξπηρική δραματουργία, σε έργα της ευρωπαϊκής γραμματείας, αλλά και στην Ευρωπαική Ιστορία, η Μηχανή Άμλετ είναι ένα έργο που βυθίζεται στις προσδοκίες και τις απογοητεύσεις της Ιστορίας.

Στην Μηχανή Άμλετ το σκηνικό υποκείμενο, καταρρέοντας κάτω από το βάρος της Ιστορίας, αφήνει πίσω του το αυτόνομο υποκείμενο της εσωτερικότητας του Hamlet για να εμπλακεί σε ένα αέναο σχιζοειδές γίγνεσθαι. Το σώμα γίνεται ο Hamlet, η ηθοποιός που παίζει τον Hamlet, γίνεται ο Macbeth, η Ofelia, η Ηλέκτρα, η Rosa Luxembourg, η Ulrike Meinhof, και πολλοί άλλοι…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Heiner Müller
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης


Παίζουν: Μαριάννα Δημητρίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b