MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κραυγή αγάπης στο Φουαγέ Θεάτρου Ολύμπια με ελεύθερη είσοδο!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου όπερας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζεται την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο, η μουσικοθεατρική παράσταση «Κραυγή αγάπης» στο Φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση για τους δύσκολους έρωτες, όπως αποτυπώνονται στα τραγούδια των Φρανσίς Πουλένκ, Κλωντ Ντεμπυσσύ, Γκαμπριέλ Φωρέ, Ανρί Ντυπάρκ κ.ά. παρουσιάζεται στο Φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια σε μορφή μουσικού-θεατρικού αναλογίου σε κείμενο, σκηνοθεσία και σύλληψη της ηθοποιού, μουσικού και συγγραφέα θεατρικών κειμένων Μάγδας Μαυρογιάννη, μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Γιάκα και με την υψίφωνο Μαρία Κόκκα στον βασικό ερμηνευτικό ρόλο.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν δύο πρόσωπα, δύο γυναίκες που δρουν με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και μεταφυσικό. Η υψίφωνος Μαρία Κόκκα, η ηρωίδα της ιστορίας, ερμηνεύει το βασικό πρόσωπο, ενώ η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη, ως μεταφυσική ηρωίδα, θυμάται τη ζωή της διαβάζοντας το ημερολόγιό της. Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γιάκας.

Στην Κραυγή αγάπης ακούγονται, μεταξύ άλλων, τραγούδια των Ρεναλντό Αν (1874-1947), Σάμιουελ Μπάρμπερ (1910-1981), Ανρί Ντυπάρκ (1848-1933), Κλωντ Ντεμπυσσύ (1862-1918), Φραντσέσκο Πάολο Τόστι (1846-1916), Φρανσίς Πουλένκ (1899-1963) και Γκαμπριέλ Φωρέ (1845-1924).

Κείμενο, σκηνοθεσία, σύλληψη: Μάγδα Μαυρογιάννη
Σολίστ: Μαρία Κόκκα υψίφωνος
Πιάνο, μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας
Καλλιτεχνικός υπεύθυνος: Βαγγέλης Χατζησίμος

Πληροφορίες:
Φουαγέ Θεάτρου Ολύμπια – Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Ώρα έναρξης 18.00
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b