MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Συρανό ντε Μπερζεράκ του Ροστάν σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Παλλάς

Η Σμαράγδα Καρύδη γίνεται αντικείμενο του πόθου του διάσημου ποιητή με τη μεγάλη μύτη και καρδιά Συρανό, τον ρόλο του οποίου θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η έμμετρη «ηρωική κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα από τις 25 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται στη σκηνή του Παλλάς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Γραμμένο το 1897, είναι ένα από πιο συναρπαστικά, και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, αριστουργηματική έκφανση του ρομαντισμού του 19ου αι., που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

Κριτική της παράστασης Συρανό ντε Μπερζεράκ

Πεντάπρακτο έργο, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Κακλέα ένα μεγάλο σκηνικό θέαμα με 48 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα, και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μέσα σε μια πληθώρα σκηνικών που εμπνέεται ο Μανόλης Παντελιδάκης, μεταφέροντας μας από αίθουσες θεάτρου και μυρωμένες αυλές σπιτιών ως μοναστήρια καπουτσίνων και αιματοβαμένα πεδία μαχών. Δραματουργική επεξεργασία είναι των Στρατή Πασχάλη και Γιάννη Κακλέα και τα κοστούμια της Εύας Νάθενα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον ομότιτλο εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Συρανό, αλλά ερωτεύεται με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Όμηρο Πουλάκη. Πλάι τους ο Νίκος Αρβανίτης ως Λε Μπρε, και πλήθος ηθοποιών και χορευτών.

Στη σκηνή μαζί τους και η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρέα με τους μουσικούς της, θα συνοδεύει και θα σχολιάζει μουσικά ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως συνθέτης συναισθήματα και δράση, προσθέτοντας στη συγκίνηση, τον ηρωισμό και το χιούμορ που διαπνέουν το έργο.

Στη σκηνή του Παλλάς Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€, 25€, 35€, 45€, 50€, 60€,
Φοιτητικό 20€, Ανέργων 15€ (μόνο από το ταμείο).

Προπώληση:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3213100
Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Εντμόν Ροστάν
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας


Παίζουν: Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Αρβανίτης, Όμηρος Πουλάκης. Μαζί τους οι (αλφαβητικά): Φωτεινή Αθερίδου, Νίκος Ζιάζιαρης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Γεωργία Καλλέργη, Θάνος Κοντογεώργης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Γεώργιος Στάμος, Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Θανάσης Χαλκιάς, Έλενα Χαραλαμπούδη.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b