MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Στο κλίμα των εορτών μας βρίσκει και αυτό το Σαββατοκύριακο, με πολλές ενδιαφέρουσες και φυσικά δωρεάν προτάσεις διασκέδασης. Εκθέσεις, πάρτι, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, είναι όλα όσα γεμίζουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2013. Επιλέξτε τι σας ταιριάζει και αποχαιρετίστε τη χρονιά που φεύγει με καλή διάθεση και χαμόγελο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου:

– “Country Christmas Party στο Bat City
Ο πρόεδρος των Greek Cowboys&Country Girls, Giorgio Serentini σε συνεργασία με το Bat City, διοργανώνουν το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, Country Christmas Party. Εσείς φορέστε καουμπόικες μπότες και καπέλα και αφεθείτε στο τρελό country χορό.

– “eros by Beetroot
Η νέα έκθεση της γνωστής εικαστικής ομάδας Beetroot θα βρίσκεται και αυτό το Σάββατο στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η Beetroot με τη νέα αυτή έκθεση στηρίζει την τελευταία ίσως ελπίδα και πρακτική της αγνής ανθρώπινης έλξης: τον έρωτα!

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου:

– “Όπερα της Βαλίτσας στην Τεχνόπολη
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», στην Τεχνόπολη, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ.

– “Louis Armstrong Tribute Band στο Mama Roux
Οι Κυριακάτικες βραδιές μουσικής συνεχίζονται στο Mama Roux και φιλοξενούν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, την Louis Armstrong Tribute Band.

– “Χριστούγεννα στην Πλατεία Συντάγματος
Για άλλη μια Κυριακή κάντε τις βόλτες σας στο κέντρο της Αθήνας και χαρείτε τις δράσεις, που διοργανώνει για εσάς ο Δήμος Αθηναίων. Συναυλία της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων με την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και αφήγηση παραμυθιών από την ομάδα Fairytale Ensemble, θα σας κρατήσουν συντροφιά στην καρδιά της πόλης, λίγο πριν αποχαιρετήσετε το 2013.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σας καλεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, να περιηγηθείτε στο Μουσείο Μπενάκη με ξεναγό την Άρτεμη Σκουμπουρδή. Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 50 άτομα). Ώρα: 10.30

– “Η Ριρίκα μας στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Πρεμιέρα κάνει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οπερέτα “Η Ριρίκα μας” του Στάθη Μάστορα, με ελεύθερη είσοδο. Η οπερέτα παρουσιάζεται σε μορφή αναλογίου με τη Μάρα Θρασυβουλίδου στο ρόλο της Ριρίκα.

Σάββατο και Κυριακή: 

Μαύρο Φως 1 στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, η θεατρική ομάδα Ανέμη παρουσιάζει την παράσταση “Μαύρο Φως 1” στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, με ελεύθερη στο κοινό είσοδο. Πρόκειται για μια μουσικ-θεατρική σουρεαλιστική δημιουργία που αναφέρεται στην εποχή που ζούμε. Mια σύνθεση με εικόνες σατιρικές, κλοουνίστικες, ποιητικές, βίαιες και τρυφερές με άξονα την Ελλάδα του σήμερα.

– “Το Mπουλούκι στη Δήλο
Το Μπουλούκι, έργο βασισμένο στην κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά για την ΕΡΤ, παρουσιάζεται από τους απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής θεάτρου ‘δήλος’ – Δήμητρα Χατούπη. Υπόθεση: Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. (Απαραίτητη κράτηση θέσεων: 210-5203.562, 6949-926.183)
 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b