MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι πέντε και μία καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο

Περιμένοντας το νέο έτος από εβδομάδα, έχουμε μπει φουλ στο εορταστικό κλίμα. Όπως είναι αναμενόμενο, τα μπαλέτα συνεχίζουν να έχουν την πρωτοκαθεδρία, στις προτάσεις εξόδου για αυτό το ΠΣΚ, καθώς συνδυάζουν τη μαγεία του παραμυθιού με μια λαμπρότητα που ταιριάζει στο κλίμα των ημερών. Επίσης, η Καμεράτα παίζει Μότσαρτ, το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει Μολιέρο, για να ευθυμήσουμε και λίγο, ενώ στον κινηματογράφο υπάρχουν δράματα πολλών αστέρων του Hollywood, για να προβληματιστούμε και λίγο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Καμεράτα γιορτάζει στη Στέγη τα Χριστούγεννα του 2013 με δύο από τα πιο αγαπημένα αριστουργήματα του τρομερού παιδιού της κλασικής εποχής, Wolfgang Amadeus Mozart, Συμφωνία αρ. 41, ΚV 551 («του Διός») και τη Μεγάλη λειτουργία σε ντο ελάσσονα, KV 427.
Παρασκευή 20:30- Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109)

ΣΙΝΕΜΑ

-Ο Λύκος της Wall Street: Η νέα ταινία του Σκορσέζε, με πρωταγωνιστή ξανά το Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, περιγράφει το ακραίο life style και τα προβλήματα με το νόμο μιας Λυκοσυμμορίας της Wall, που έφτασε πολύ γρήγορα στον πλούτο. Παρά τις όποιες υπερβολές της, πρόκειται για μια προκλητική και ενδιαφέρουσα κινηματογραφική πρόταση.

Oh Boy: Η ταινία του Γιαν Όλε Γκέρστερ, μετά την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο και τη συμμετοχή του (σκηνοθεσία, μοντάζ και post production) στην ταινία “Goodbye Lenin” είναι σε άσπρο – μαύρο και αφουγκράζεται την ατμόσφαιρα της γερμανικής πρωτεύουσας. Κρατά ισορροπία ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, και παρότι βάζει στο στόχαστρο την αβεβαιότητα της γενιάς των 30, απευθύνεται στους θεατές κάθε ηλικίας. Διανθισμένο με τζαζ ήχους και με δόσεις ειρωνείας και χιούμορ αλά Γούντι Άλεν.

ΧΟΡΟΣ

Καρυοθραύστης στο Badminton: Το διάσημο Latvian National Opera Ballet (LNOB) έρχεται και πάλι στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton με το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι και με μεγάλα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής ανάμεσά τους, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!
Παρασκευή 16:00 & 20:00 , Σάββατο 16:00 & 20:00, Κυριακή 12:30 & 17:00
Στο θέατρο Badminton (Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή)

-Η κορυφαία χορεύτρια Sylvie Gullem μαζί με το διάσημο Tokyo Ballet παρουσιάζουν το υπέροχο έργο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» του Sir Frederick Ashton στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις ίδιες παραστάσεις το Tokyo Βallet θα παρουσιάσει και τη χορογραφία “Etudes” του κορυφαίου Δανού χορευτή και χορογράφου Harald Lander.
Παρασκευή: 20.00, Σάββατο: 20.00, Κυριακή: 20.00, στο Μέγαρο Μουσικής. Τις ίδιες ακριβώς ημέρες προηγείται από το Tokyo Ballet (στις 18:00) η χορευτική παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι.

ΘΕΑΤΡΟ

-Η διάσημη κωμωδία του Μολιέρου «Ο Φιλάργυρος» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Εθνικό Θέατρο. Για τους μουσικόφιλους να πούμε πως η μουσική της παράστασης είναι του γνωστού τραγουδοποιού Κωστή Μαραβέγια.
Παρασκευή: 20.30, Σάββατο: 17.30, 20.30, Κυριακή: 19:00
Εθνικό Θέατρο (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24)

Χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση σε όλους!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b