MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ελευθέρωσαν τις δύο Pussy Riot

Οι διεθνείς πιέσεις έπιασαν τόπο και τα τα δυο μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τη Δευτέρα, μετά τη χορήγηση αμνηστίας από το Κρεμλίνο. Ήδη στις αρχές Οκτωβρίου αποφυλακίστηκε ένα ακόμη μέλος του συγκροτήματος.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Μαρία Αλιόχινα και η Νάντια Τολοκονίβα αφέθηκαν ελεύθερες. Η Τολοκονίβα φώναξε «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» τη στιγμή της απελευθέρωσής της, στη σιβηριανή πόλη Κρασνογιάρσκ, σε ποινική «αποικία» της οποίας κρατείτο.

Και η Αλιόχινα τήρησε ανάλογη στάση, μιλώντας μετά την απελευθέρωσή της στο ρωσικό κανάλι Dozhd, είπε πως η αμνηστία «δεν είναι ανθρωπιστική πράξη, είναι διαφημιστικό κόλπο». Κια συνέχισε «Η στάση μου απέναντι στον Πούτιν δεν έχει αλλάξει» 

Η Αλιόχινα και η Τολοκονίκοβα εξέτιαν ποινή διετούς κάθειρξης για την «πανκ προσευχή» στον Καθεδρικό της Μόσχας, με την οποία επιτέθηκαν στην κυβέρνηση Πούτιν. Απελευθερώνονται βάσει του νόμου περί αμνηστίας που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Δούμα (κάτω Βουλή), εν μέρει επειδή είναι και οι δύο μητέρες ανήλικων παιδιών.

Πολλοί συνδέουν την απελευθέρωση των δύο μουσικών με τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι της Ρωσίας το Φεβρουάριο του 2014. Και τονίζουν πως είναι ένα δείγμα καλής θέλησης από την κυβέρνηση Πούτιν, για να δείξει ότι η κριτική που της ασκείται σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι ορθή.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b