MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Αυτό το Σαββατοκύριακο υποδέχεται τα Χριστούγεννα, που θα έρθουν μεσοβδόμαδα. Υπάρχει πλέον χρόνος, διάθεση και πολλές προτάσεις για έξοδο. Παραδοσιακά, ο χορός έχει την τιμητική του σε τέτοιες μέρες, πόσο μάλλον όταν αστέρια όπως η Συλβί Γκιλέμ και ο Άκραμ Καν εμφανίζονται μαζί στην ίδια σκηνή. Για τους θεατρόφιλους, εκτός από τις παραστάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προτείνει το πολύ καλό “Room Service” του ταλαντούχου Εκτορα Λυγίζου. Στο Badminton 100 βιολιά ταξιδεύουν στην τσιγγάνικη παράδοση, ενώ το σινεμά στην… Μικρά Αγγλία.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΧΟΡΟΣ
Συλβί Γκιλέμ και Άκραμ Καν στο Μέγαρο: Συνάντηση κορυφής με δύο “ιερά τέρατα” του χορού. Η Συλβί Γκιλέμ, η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια του κόσμου, συναντά τον διάσημο χορευτή και χορογράφο Άκραμ Καν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για να παρουσιάσουν την αριστουργηματική και πολυβραβευμένη χορογραφία “Sacred Monsters” (Ιερά Τέρατα) συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παρασκευή: 20.00, Σάββατο: 16.00, 20.00, Κυριακή: 16.00, 20.00 (έως τις 23/12)
Διαβάστε τη συνέντευξη της Συλβί Γκιλέμ και Άκραμ Καν

ΘΕΑΤΡΟ
Room Service στη Στέγη: Ένα ξενοδοχείο όπου γίνεται της… Κολάσεως, από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να ανεβάσουν μία παράσταση χωρίς να έχουν μία. Η ξέφρενη φάρσα των John Murray και Allen Boretz στο εξαιρετικό ανέβασμα του Έκτορα Λυγίζου.
Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109)
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00 (έως τις 5/1/2014)
Κριτική της παράστασης Room Service

Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: Ο Χρήστος Φερεντίνος ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και γίνεται Πουαρό, για να λύσει ένα στοιχειωμένο έγκλημα. Αστυνομικό μυστήριο, χιούμορ και μοιραία πάθη σε μια ευφάνταστη διασκευή  των «Εφιαλτικών Χριστουγέννων» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα.
Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 35 και Γ Σεπτεμβρίου)
Παρασκευή – Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 20:00
Κριτική της παράστασης “Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό

ΜΟΥΣΙΚΗ
H Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης στο Badminton. Φέρνει μαζί της 4 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες μάς φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.
Στο Badminton (Άλσος Στρατού, Γουδή)
Παρασκευή και Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 19:00

ΣΙΝΕΜΑ
Μικρά Αγγλία: Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες. Βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα της Όλγας Καρυστιάνη, η οποία γράφει και το σενάριο, ενώ αξίζει κανείς να προσέξει τις πολύ καλές οι ερμηνείες κάποιων νέων ηθοποιών.
Η ζωή της Αντέλ: Το αριστούργημα που θριάμβευσε στις Κάννες συνεχίζει να παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους, αρκετές εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή του. Είναι ένα καλό δώρο του κάθε σινεφίλ στον εαυτό του, τώρα στις γιορτές, να μην χάσει αυτή την ταινία.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b