MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι επιλογές για έξοδο και ψυχαγωγία αποκτούν όλο και μεγαλύτερη λαμπρότητα. Τα εντυπωσιακά θεάματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Τα μπαλέτα και οι όπερες έχουν την πρωτοκαθεδρία. Φυσικά, μέσα σε αυτό το κλίμα λαμπρότητας, δεν μπορεί να λείπει κι ο φανταχτερός (όσο και αρκετά ψεύτικος) κόσμος του Liberace στην ταινία Behind the Candelabra. Αλλά επειδή Χριστούγεννα είναι όχι μόνο λάμψη, αλλά και κατάνυξη, οι θεατρικές επιλογές, όπως οι «Βρικόλακες» του Ίψεν, μας κάνουν να σκεφτόμαστε και την ουσία των πραγμάτων.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΧΟΡΟΣ
Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι: Ο Δεκέμβριος, μήνας των Χριστουγέννων και των παιδιών, θα «ανοίξει» την γιορτινή του ατμόσφαιρα με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου και το γοητευτικό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι». Το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας του Κιέβου έχοντας παρουσιάσει στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία δύο άλλα πασίγνωστα παραμύθια – τη «Σταχτοπούτα» και τον «Καρυοθραύστη» – επιστρέφει για 8 (πρωινές και απογευματινές) παραστάσεις.
Στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5)
-Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 19:00
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 11:30, 15:00, 19:00
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11:30, 15:00, 19:00

ΟΠΕΡΑ
Ριγολέττος του Βέρντι: Μια από τις κορυφαίες όπερες του Βέρντι, το θρυλικό Ριγολέττο παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Νίκου Σ. Πετρόπουλου. Από το 1851 που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βενετία, έως σήμερα ο Ριγολέττος έχει χειροκροτηθεί από χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών.
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παρασκευή: 20:00, Σάββατο: 20:00, Κυριακή: 20:00

ΜΟΥΣΙΚΗ
Συναυλία B.D. Foxmoor και Δημήτρη Μεντζέλου: Δύο πρωτομάστορες του ελληνικού hip hop, ο B.D.Foxmoor των Active Member και ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια ανταμώνουν στην ίδια σκηνή για ένα dj set αφιερωμένο στα 40 χρόνια του παγκόσμιου hip hop, στη σκηνή του Χυτηρίου.
Στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44)
Παρασκευή και Σάββατο 21:30

ΣΙΝΕΜΑ
Behind the Candelabra: Αφήγηση της ζωής στην σκηνή, αλλά και πίσω από αυτή, στα άδυτα του προσωπικού του μικρόκοσμου, για έναν φανταχτερό και ταλαντούχο πιανίστα, τον Liberace. Ένας γκέυ έρωτας, οι ιδιοτροπίες, μέσα από μια σαρκαστική και ανθρώπινη ματιά του Steven Sodebergh και με ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό δίδυμο: τους Matt Damon και Michael Douglas, όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.
Κριτική και πληροφορίες για την ταινία Behind the Candelabra

ΘΕΑΤΡΟ
Βρικόλακες του Ίψεν: Η νέα δουλειά του Στάθη Λιβαθινού είναι πάνω σε ένα εμβληματικό έργο του Ίψεν. Οι «Βρικόλακες» τουΝορβηγού δραματουργού ανεβαίνουν στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας με σπουδαίο καστ: Μπέττυ Αρβανίτη, Γιώργος Κέντρος, Νίκος Χατζόπουλος, Μαρία Κίτσου και Κώστας Βασαρδάνης.
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (αριθμός 16)
Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00, 21:15, Κυριακή: 19:00

La Nonna: Μια κωμωδία καθρέφτης για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Οι θεατές θα γελάσουν με την ασταμάτητη όρεξη μιας γιαγιάς που θέλει να τρώει, να τρώει, να τρώει… Κάποια στιγμή θα τρομάξουν. Ίσως και να αναγνωρίσουν κάτι από τον εαυτό τους. Το σημαντικό έργο του Ιταλοαργεντινού συγγραφέα Roberto Cossa με το Δημήτρη Πιατά και σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή.
Στο θέατρο Ακάδημος (Ιπποκράτους 17)
Παρασκευή: 21:30, Σάββατο: 18:30, 21:30, Κυριακή: 20:00
Κριτική της παράστασης La Nonna

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b