MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αυτή είναι η “μάνα” της Χουρέμ!

Είναι η “μητέρα” της μυθιστορηματικής Χουρέμ, της ιστορικής προσωπικότητας που είναι η κεντρική ηρωίδα και στην τηλεοπτική επιτυχία “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”. Το επώνυμό της φαντάζει σ’ εμάς γλωσσοδέτης, αλλά αυτό που λύνει σίγουρα η Τουρκάλα συγγραφέας Ντεμέτ Αλτινγελεκλίογλου, είναι τα χέρια των εκδοτικών οίκων με τους οποίους συνεργάζεται. Κι αυτό γιατί τα -τοποθετημένα χρονολογικά στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας- βιβλία της αποτελούν εγγύηση επιτυχίας στην τουρκική -και όχι μόνο- αγορά, χάρη στην μυθιστορηματική ίντριγκα με την οποία ντύνουν ιστορικά γεγονότα. Οι γλώσσες στις οποίες έχει μεταφραστεί μέχρι τώρα το “Χουρέμ”, είναι τα ελληνικά, τα βουλγαρικά, τα ρωσικά, τα βοσνιακά και τα αραβικά, ενώ έπονται κι άλλες.Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά, πάλι από τις εκδόσεις Λιβάνη, και το βιβλίο “Νουρμπανού” της Αλτινγελεκλίογλου, που αφηγείται την ιστορία της “βαλιντέ σουλτάνας Νουρμπανού, που έδωσε δυο σουλτάνους στους Οθωμανούς”. Ποιο είναι όμως το προφίλ της επιτυχημένης κυρίας Αλτινγελεκλίογλου;

Monopoli Team

Διαβάζουμε στο βιογραφικό της:

“Η Ντεμέτ Αλτινγελεκλίογλου γεννήθηκε στην Άγκυρα. Σπούδασε στο Κολέγιο TED της Άγκυρας, στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και στην Ανώτατη Σχολή Δημοσιογραφίας. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στον τομέα της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Χατζέτεπε.

Υπήρξε παραγωγός εκατοντάδων προγραμμάτων της κρατικής τηλεόρασης ΤRT από το 1980.

Άσκησε επίσης διοικητικά καθήκοντα σε διάφορες βαθμίδες. Μετέφρασε πολλά μυθιστορήματα και συνεχίζει να μεταφράζει. Είναι παντρεμένη, έχει ένα παιδί και ζει στην Κωνσταντινούπολη.”

Το προφίλ της στο instagram, γεμάτο -μεταξύ άλλων- από εικόνες καλοπέρασης στην Ελλάδα!:

demet1

Προσωπικούς λογαριασμούς δεν διατηρεί η συγγραφέας σε Facebook και Twitter. Στο πρώτο μόνο υπάρχουν κάποιες ανεπίσημες fan pages στα τουρκικά.

Το “Χουρέμ” ήταν το πρώτο από πέντε βιβλία της Αλτινγελεκλίογλου με θέμα την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και συγκεκριμένα μια περίοδο 130 χρόνων, που είναι γνωστή ως “Το Σουλτανάτο των Γυναικών”. Ονομάζεται έτσι επειδή αυτή την περίοδο πέντε γυναίκες από το αυτοκρατορικό χαρέμι απέκτησαν σημαντική επιρροή και δύναμη.

Τα εξώφυλλα των τουρκικών εκδόσεων των βιβλίων της Ντεμέτ Αλτινγελεκλίογλου:

demet2

H Αλτινγελεκλίογλου ήταν 10η στη λίστα του Forbes Τουρκίας με τους Τούρκους συγγραφείς με τα περισσότερα έσοδα το 2011 (αυτή είναι η πιο πρόσφατη σχετική λίστα που έχει δημοσιεύσει ο οργανισμός).

Σημειώστε κι αυτό!
Πολιτιστική Διπλωματία και Τουρκικά Σίριαλ: Η επίδραση των τουρκικών σειρών στην Ελλάδα: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 5μ.μ. στο αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα ΙΙ» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b