MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σπάνια ντοκουμέντα για την Κατοχή και την Αντίσταση στον κινηματογράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ- Ελεύθερη είσοδος

Η NEWSTAR και ο κινηματογράφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ newstar art cinema», προβάλλουν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (με ειδικές πρωινές προβολές ανήμερα την 17η Νοέμβρη, ημέρα Κυριακή), δύο από τα πιο σοβαρά και σπάνια ντοκουμέντα για την Κατοχή και την Αντίσταση στην Ελλάδα: το σπάνιο και ανυπολόγιστης αξίας φιλμ ντοκουμέντο του Άγγελου Παπαναστασίου για την Αθήνα της Κατοχής καθώς και υλικό από το κινηματογραφικό αρχείο του ΕΛΑΣ, την περίοδο 1943-1945 (διάρκειας 11′).

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Άγγελος Παπαναστασίου, βάζοντας μία κάμερα σε ένα τενεκεδάκι συσσιτίου, με ρίσκο για τη ζωή τη δική του και την οικογένειάς του, κατέγραψε σκληρές και απόλυτα αληθινές εικόνες, από την Αθήνα της Κατοχής, Το φιλμ αυτό έχει πλέον περάσει στην κόρη του, Λουκία (αποκλειστική συνέντευξη της οποίας θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο) και χρησιμοποιήθηκε στη Δίκη Της Νυρεμβέργης, ως το μοναδικό βιντεοσκοπημένο υλικό που καταδείκνυε την ενοχή των Γερμανών, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το κινηματογραφικό αρχείο του ΕΛΑΣ, 1943-1945, αφορά το σύνολο της παραγωγής σε φιλμ από το φωτοκινηματογραφικό συνεργείο του ΕΛΑΣ που έχει διασωθεί. Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκουμέντο, που αγγίζει την ελληνικότητα του καθενός, καθώς βλέπεις μπροστά στα μάτια σου την αλήθεια της τρομερής δύναμης αντίστασης κατά της επέλασης των Γερμανών στην Ελλάδα, με τις δυσκολίες και τις αδυναμίες της και τη δυναμικότητά της και φυσικά την ανθρωπιά της.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17.00 και 19.30.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Από το πρωί στις 12 και ανά μισή ώρα, μέχρι τις 3.00 μ.μ. (12:00, 12:30, 1:00, 1:30, 2:00, 2:30, 3:00μ.μ)

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b