MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Επικοινωνία στην Οικογένεια: Δωρεάν σεμινάρια γονέων στον Δήμο Ζωγράφου

Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει για τις οικογένειες που κατοικούν στον Δήμο, το σεμινάριο «Επικοινωνία στην Οικογένεια» με ελεύθερη είσοδο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να συζητήσουν για θέματα και δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά με τα παιδιά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με το γονεϊκό ρόλο. Ο τρόπος διεξαγωγής του είναι βιωματικός. Δηλαδή οι γονείς δεν είναι ακροατές, μα μέλη μιας ομάδας που συμμετέχουν ενεργά και ανταλλάσσουν σκέψεις, βιώματα και συναισθήματα.

Οι θεματικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι συναντήσεις είναι οι εξής:
Η σπουδαιότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας στα πλαίσια της οικογένειας.
Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και ο ρόλος των γονέων στο χτίσιμό της.
Καθορισμός ορίων στην οικογένεια.
Ανάπτυξη – αναγνώριση – έκφραση συναισθημάτων.
Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.
Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια.

Πληροφορίες:
Το σεμινάριο συντονίζεται από τα στελέχη πρόληψης Βάνα Καρασιώτου, κοινωνική λειτουργό και Μαρία Μαμιδάκη, κοινωνική ψυχολόγο.
Θα πραγματοποιηθούν 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά σεμινάριο είναι 20 άτομα. Η αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη και μπορεί να υποβληθεί μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πρόληψης τηλεφωνικά (τηλ. 210 7473328-9, ώρες 9:30 – 14:30), με φαξ (210 7778542) ή ηλεκτρονικά στο [email protected]. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Διεύθυνση: Κέντρο Πρόληψης, Ανακρέοντος 60, Ιλίσια, 4ος όροφος.

Για την καλύτερη ενημέρωση των γονιών, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 με την υπεύθυνη των σεμιναρίων Βάνα Καρασιώτου στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος. Στη συνάντηση θα αποσαφηνισθούν απορίες και θα προγραμματισθούν από κοινού οι ώρες λειτουργίας των σεμιναρίων.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b