MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Καλλιτεχνικό Πατινάζ

Καρυοθραύστης στον πάγο από τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Aπό τις 13 έως τις 22 Δεκεμβρίου τα φημισμένα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να ξετυλίξουν στον πάγο το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Καρυοθραύστη» του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τα φημισμένα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έχουν ήδη επισκεφτεί αρκετές φορές τη χώρα μας με υπέροχα κλασσικά έργα, όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», «Σταχτοπούτα», «Ωραία Κοιμωμένη». Περισσότεροι από 200.000 θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις εντυπωσιακές παραστάσεις στον πάγο που συνδυάζουν την εντυπωσιακή τεχνική του καλλιτεχνικού πατινάζ με την τέχνη και την ακρίβεια του κλασσικού χορού.

ST. PETERSBURG ICE BALLET

Τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έχουν μια μακρά περίοδο καλλιτεχνικής δραστηριότητας ξεκινώντας το 1967 με την πρώτη τους παράσταση «Κρυστάλλινο Παλάτι», η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η ιδιαιτερότητά τους στηρίζεται στο γεγονός ότι παρουσιάζουν μια νέα μορφή χορού, στην οποία η αισθητική του κλασσικού μπαλέτου συνδυάζεται με την «κοφτερή» τεχνική του πατινάζ και το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό, που μας επιτρέπει να μιλάμε για τη νέα εποχή του μπαλέτου στον πάγο.

Τη μεγάλη τους φήμη τη χρωστούν στον χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή τους Konstantin Rassadin, ο οποίος υπήρξε κορυφαίος χορευτής των διάσημων μπαλέτων Μαρίνσκι (πρώην Κίροφ) και για πολλά χρόνια παρτενέρ θρυλικών χορευτών όπως των Νουρέγιεφ, Μπαρίσνικοφ και Μακάροβα.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b