MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παράσταση «ΟΡΛΑΝΤΟ» της Βιρτζίνια Γουλφ, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα του 2008 στο BIOS, επανέρχεται από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και για δεκαπέντε μόνο παραστάσεις στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ.

author-image Γιώργος Σμυρνής


Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Η ηθοποιός που παρουσιάζει τον ΟΡΛΑΝΤΟ σ’ αυτήν την παραγωγή είναι η ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ. Μια ηθοποιός που μετά από πολλούς ρόλους στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και πολλές διακρίσεις, συναντιέται με την ερμηνευτική της ενηλικίωση. Ένας ρόλος ποταμός, πρόκληση και περιπέτεια.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ
Ένα σολίστας, στο βάθος της αίθουσας, ο συνθέτης και πασίγνωστος κιθαρίστας ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ (Τερμίτες)παρεμβαίνει και περιγράφει τα δυο μεγάλα ταξίδια του ΟΡΛΑΝΤΟ. Στο τρίτο ταξίδι, αυτό στο θάνατο, διασκευάζουν και τραγουδούν μαζί με τον ΟΡΛΑΝΤΟ την κλασσική άρια του PURCELL “REMEMBER”.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Ο Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ το 2003 παρουσίασε στα πλαίσια της πολιτιστικής Ολυμπιάδας και σε παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου την παράσταση «V.S.W-μια βιογραφία» εμπνευσμένη από το σύνολο του έργου της Βιρτζίνια Γούλφ και με πρωταγωνίστρια την Ανίτα Σαντοριναίου.
Συνεχίζοντας την έρευνά του στο μη αναπαραστατικό θέατρο, σ’ αυτήν την παραγωγή, προσπαθεί να συνδυάσει την αφήγηση με την εμπειρία. Ένας συνδυασμός που συναντιέται στο «ντιβάνι» του ψυχαναλυτή, ή στην Ελληνική τραγωδία ή στο ντοκιμαντέρ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Ο ΟΡΛΑΝΤΟ είναι η ίδια η θεατρικότητα. Ο Τίτλος ανακαλεί τον τρυφερό ερωτευμένο της Ροζαλίντ – Γανυμήδη από το «Όπως σας αρέσει» του Σαίξπηρ. Είναι γνωστό ότι ο ανδρογυνισμός, ο τραβεστισμός είναι συστατικά του Ελισαβετιανού θεάτρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : Θανάσης Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική, ενορχήστρωση & sound design: Αντώνης Μιτζέλος
Κίνηση: Μαρκέλα Μανωλιάδου
Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βιρτζίνια Γουλφ
Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης


Παίζουν: Μαριάνθη Σοντάκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b