MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήριο και συναυλία μουσικής από τον Τζιχάν Τούρκογλου

Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» σε συνεργασία με τον δεξιοτέχνη στο σάζι Τζιχάν Τούρκογλου διοργανώνει δύο συναυλίες με άρωμα Ανατολής, την Κυριακή 3 και 10 Νοεμβρίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στις 3 Νοεμβρίου, ο Τζιχάν Τούρκογλου θα πραγματοποιήσει μια σόλο εμφάνιση με σάζι και τραγούδι, συνθέτοντας ένα μαγικό τοπίο, γεμάτο ηχοχρώματα, εντάσεις, απαλές στιγμές και ηχητικές εκπλήξεις, που βλέπει βαθιά στην καρδιά της ίδιας της μουσικής. Στις 10 Νοεμβρίου μαζί με τον Σόλη Μπαρκί (Frame drums, udu, kajon, berimbaw, bells, water drums, shakers, spring drum, singing bowl, kalimba κ.ά.), θα μας οδηγήσουν σε ένα μυστηριακό ταξίδι στα μυστικά της τουρκικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, μέσα από τραγούδια, οργανικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Πριν από κάθε συναυλία, ώρα από 16:00 έως 17:30, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παραδοσιακής μουσικής των παραδόσεων και των πολιτισμών της Τουρκίας, με τίτλο «εισαγωγή στις παραδόσεις της Ανατολής».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο «ήθος», στον χαρακτήρα και στον τρόπο παιξίματος που αντιπροσωπεύουν το κάθε τραγούδι. Το ζητούμενο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί αναλύοντας τον ρυθμό, την αρμονία και το «αίσθημα» των μελωδιών.
• Η συνολική τιμή για την παρακολούθηση των δύο σεμιναρίων είναι 15€.
• Όριο συμμετεχόντων στο σεμινάριο: 15 άτομα.
• Προϋπόθεση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι η γνώση ―ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά― ενός μουσικού οργάνου, το οποίο να παράγει μελωδία (κυρίως πνευστά και έγχορδα).

Είσοδος για τις συναυλίες: 10€ | Φοιτητές και άνεργοι 7€
Ώρα: 18:00 – 19:30
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συναυλίες χωρίς περαιτέρω χρέωση.
Κρατήσεις/ πληροφορίες: 210 86 13 739 (Δε-Πα 11:00-17:00)

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b