MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Η Απολογία του Σωκράτη με τον Γιάννη Μόρτζο στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές

Το Θέατρο «Τέσσερις Εποχές» παρουσιάζει από τις 7 Οκτωβρίου 2013, για δεύτερη συνεχή χρονιά και για περιορισμένες παραστάσεις, το θεατρικό έργο «Η απολογία του Σωκράτη». Ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών του στις 9 Απριλίου 2014.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πρόκειται για μια θεατρική προσαρμογή της Γιούλη Ζήκου, βασισμένη στην «Απολογία» και «Κρίτων» του Πλάτωνα και στην «Αληθινή Απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη.

Μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα υπήρξε η θανατική καταδίκη του Σωκράτη του 399 π.Χ. Από τότε μέχρι σήμερα (2.410 χρόνια) πλήθος μελετητών ασχολήθηκε με αυτήν την παράδοξη στιγμή ενός πολιτεύματος που θεωρήθηκε ιδανικό και πρότυπο ελεύθερης συμμετοχής των πολιτών στην διακυβέρνηση στου κράτους.

Γιατί άραγε οι Αθηναίοι σε πλήρη Δημοκρατία πήραν την απόφαση να θανατώσουν τον εβδομηντάχρονο φιλόσοφο;

Φαίνεται πως ο Σωκράτης αποτέλεσε το εξιλαστήριο θύμα σε μια δύσκολη στιγμή του Αθηναϊκού Κράτους, που είχε δει πρόσφατα την αυτοκρατορία του να καταρρέει

Στον ρόλο του Σωκράτη ο Γιάννης Μόρτζος, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία. Μαζί του ο Πέτρος Πέτρου στο ρόλο του μαθητή «Κρίτων».

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b