MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνές συνέδριο για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα στο Μέγαρο

Η ένωση GUIDE (Global Universities in Distance Education) διοργανώνει στις 3 και 4 Οκτωβρίου, το 6ο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η Παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα. Μπορεί η online εκπαίδευση να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης;» που θα φιλοξενήσει το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στο συνέδριο θα αναλυθεί ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας όσον αφορά τις νέες ευκαιρίες μάθησης οι οποίες βασίζονται στην αρχή της προσβασιμότητας και της βιωσιμότητας, διατηρώντας μια υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ο ανασχηματισμός των εκπαιδευτικών συστημάτων των διαφόρων χωρών θα είναι το σημείο εκκίνησης για τη συζήτηση σχετικά με τις κοινωνικές, οικονομικές, θεσμικές και παιδαγωγικές επιπτώσεις που προέρχονται από την εισαγωγή των συστημάτων e-learning κι από την αναδόμηση των συμβατικών εκπαιδευτικών μεθοδολογιών.

Θα συμμετέχουν πρυτάνεις και πρόεδροι 180 πανεπιστημίων από 45 χώρες οι οποίοι θα μιλήσουν για την τεχνολογική καινοτομία ως εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης των εκπαιδευτικών συστημάτων και τον εκσυγχρονισμό των πολιτικών στην ανώτατη εκπαίδευση.
Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο κ. Tony Buckby, διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο κ. Χάρης Κοκκώσης, πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κι ο κ. Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζοντας την κατάσταση της online εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Andrew Ng, διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και συνιδρυτής του project Coursera θα ανοίξει με βιντεοδιάσκεψη τις εργασίες που αφορούν τα MOOCs – Massive Open Online Courses – και θα παρουσιάσει τα επαναστατικά αποτελέσματα στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ. Οι εταιρείες Microsoft, Adobe και Interoute είναι οι βασικοί σπόνσορες του συνεδρίου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα εφαρμογής των software και τεχνολογικές λύσεις που αφορούν την πανεπιστημιακή αποδοτικότητα.

Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη
Διάρκεια: Από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 9:00 έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 17:00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b