MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Τα Μουσεία ανοίγουν τις πύλες τους σε όλη την Ελλάδα και υποδέχονται τον κόσμο, δωρεάν. Οι Νύχτες Πρεμιέρας, στο τελευταίο τους 3ήμερο, είναι γεμάτες με προτάσεις για τους σινεφίλ. Το Εθνικό Θέατρο, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Ηρώδειο επίσης μας περιμένουν με σημαντικά θεατρικά και μουσικά γεγονότα. Γενικά, ένα πλούσιο σε πολιτισμό τριήμερο μας περιμένει!

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΜΟΥΣΕΙΑ-Τριήμερο  με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία όλης της χώρας
Από την Παρασκευή 27 ως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, μικροί και μεγάλοι πλημμυρίζουμε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με το τριήμερο πολιτιστικής κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία όλης της χώρας! Ένα πλήθος εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, με ξεναγήσεις, διαλέξεις, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, ομαδικά παιχνίδια και εργαστήρια, θα πραγματοποιηθεί στα μουσεία και σε ποικίλους άλλους χώρους σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Διαβάστε ποιά Μουσεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο ΕΔΩ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κωνσταντίνος ΒΗΤΑ και ARTefacts στην Στέγη
Ο Κωνσταντίνος ΒΗΤΑ μαζί  με τους ARTefacts Ensemble εμφανίζονται στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Το 2003, ο Κ. Βήτα κυκλοφόρησε τις δικές του Transformations, μεταμορφώνοντας ιδιοσυγκρασιακά μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι. Σε μια συνέντευξή του είχε πει τα εξής: «Δεν με ενδιέφερε να κάνω επανεκτελέσεις όσο να ξύσω επιφάνειες, να δημιουργήσω μουσικούς τοίχους και μανιέρες, να απομονώσω το πρώτο υλικό και να το τοποθετήσω σε άγνωστο περιβάλλον».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

-Έλληνες του Κόσμου στο Ηρώδειο
Το Σάββατο στις 21:00, στο Ηρώδειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στους μεγάλους “Έλληνες του Κόσμου”, όπως τον  Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον Νίκο Καζαντζάκη, την Μαρία Κάλλας, την Μελίνα Μερκούρη και πολλούς άλλους. Η συναυλία περιλαμβάνει ειδικό, πιο εκτενές αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδιστές όπως οι Βασίλης Λέκκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μπάσης, και  συνθέτες όπως οι Δημήτρης Παπαδημητρίου και  Γιάννης Σπανός κοσμούν την εκδήλωση.  Ποιήματα τους απαγγέλουν οι ποιητές μας: Τίτος Πατρίκιος, Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ και Γιώργος Μαρκόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΘΕΑΤΡΟ
Το “Z” του Βασίλη Βασιλικού στο Εθνικό
– Επαναλαμβάνεται και φέτος στο Εθνικό, μετά το πολύ πετυχημένο ανέβασμά του πέρσι, το Z του Βασίλη Βασιλικού, ένα αφιέρωμα στον θάνατο του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, με κορυφαίους ηθοποιούς και μια πρωτοποριακή σκηνοθετική προσέγγιση. 
Το Σάββατο η παράσταση ανεβαίνει στις 18:00 και 21:00 και την Κυριακή: 19:00 στην Νέα Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΙΝΕΜΑ -Νύχτες Πρεμιέρας
“Κόντα στο Ρεύμα” στην Ταινιοθήκη Ελλάδος  (Παρασκευή, 18:00) 
Έχοντας λάβει πολλά αιτήματα για επανάληψη του «Κόντρα Στο Ρεύμα» (“Upstream Color”) το Φεστιβάλ επαναλαμβάνει την προβολή της αγαπημένης ταινίας την Παρασκευή 27/9 στις 18:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Το νέο αριστούργημα του Σέιν Καράθ είναι ένα ρομαντικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με μία εντελώς εξωφρενική εξήγηση για τον κεραυνοβόλο έρωτα.

“Don Jon” στο Ideal  (Σάββατο 20:00)
Η τολμηρή κωμωδία που βγαίνει στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, κάνει πρεμιέρα και στην Αθήνα, στις Νύχτες Πρεμιέρας και το Ideal. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ αφηγείται τις περιπέτειες του εθισμένου στο πορνό Τζον και τη συνάντησή του με την καυτή Μπάρμπαρα της Σκάρλετ Γιόχανσον. Οταν το «Jersey Shore» παντρεύεται με το «(500) Μέρες με τη Σάμερ», το αποτέλεσμα είναι η πιο τολμηρή ρομαντική κομεντί που θα δείτε φέτος.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b