MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στεφανία Γουλιώτη και Μάκης Παπαδημητρίου μαζί στους “Αστερισμούς” σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Μάκης Παπαδημητρίου θα αποτελέσουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά ζευγάρια στην νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Το έργο “Αστερισμοί” του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Νικ Πέιν θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από 20.11.2013 μέχρι 13.4.2014.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Μάριαν και ο Ρόλαντ. Εκείνη θεωρητική φυσικός κι εκείνος μελισσοκόμος, συναντιούνται σ’ ένα φιλικό σπίτι κι έτσι αρχίζει η ερωτική τους ιστορία. Ή τουλάχιστον μια από τις πολλές πιθανότητες αυτής της ιστορίας. Γιατί σύμφωνα με την κβαντική θεωρία, που μελετάει η Μάριαν, στο κβαντικό πολυσύμπαν, κάθε επιλογή που έχεις κάνει, κάθε απόφαση που έχεις πάρει ή δεν έχεις πάρει στη ζωή σου, όλα αυτά συνυπάρχουν σ’ ένα αφάνταστα πολύπλοκο σύστημα από παράλληλα σύμπαντα. Στο φως αυτής ακριβώς της θεωρίας παρακολουθούμε τη σχέση των δύο χαρακτήρων, καθώς συναντιούνται / φτιάχνουν μια σχέση / δεν καταφέρνουν να φτιάξουν μια σχέση / κάνουν έρωτα / δεν κάνουν έρωτα / μένουν μαζί / απατούν ο ένας τον άλλο / ζουν μια μονογαμική σχέση / χωρίζουν / ξαναβρίσκονται κοκ. Διαφορετικές εκδοχές όπως τις υπαγορεύουν διαφορετικοί παράγοντες. Οι άνθρωποι στο μεγαλείο και στην αδυναμία τους. Ένα έργο που θέτει ερωτήματα για το ρόλο της τύχης και της ελεύθερης βούλησης στη ζωή των ανθρώπων, για τη γιορτή και το πένθος της ύπαρξης.

Το έργο ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2012 στο Ρόγιαλ Κορτ του Λονδίνου και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους μεταφέρθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο Duke of York’s του Γουέστ Εντ. Βραβείο καλύτερου έργου 2012 εφημερίδας Evening Standard, Βραβείο Χάρολντ Πίντερ 2012.

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης, Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Παντελής Μάκκας, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπριμπίλης, Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Αλλά η φετινή συνεργασία του Μάκη Παπαδημητρίου με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο δεν τελειώνει εδώ, καθώς επαναλαμβάνεται και φέτος Η ρομαντική μου ιστορία. Η παράσταση, που πήγε πολύ καλά πέρσι, θα ανέβει φέτος στην κεντρική σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμουαι για 6 εβδομάδες, από 2.10.2013 μέχρι 17.11.2013

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b