MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To «Ζ» του Β. Βασιλικού και οι «Θεατές» του Μ. Ποντίκα επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο

Από τις 20 Σεπτεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο, δύο παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό. Ο λόγος για το «Ζ» του Β. Βασιλικού και τους «Θεατές» του Μ. Ποντίκα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόκειται για έργα με αιχμηρό πολιτικό σχολιασμό που υποστηρίζονται από δυνατές ερμηνείες. Το «Ζ» ανεβαίνει και πάλι στις σκηνή Νίκος Κούρκουλος, από τις 20 Σεπτεμβρίου για 16 παραστάσεις, ενώ οι «Θεατές», από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 παραστάσεις.

Το «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, φωτίζει τα κρίσιμα γεγονότα από την άφιξη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τη δικαστική έρευνα και τα πρώτα αποτελέσματά της μετά τη δολοφονία του.
Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Κίτυ Παϊταζόγλου, Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Οι «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα, έργο γραμμένο πριν περίπου σαράντα χρόνια, αποδεικνύεται πλέον ανατριχιαστικά επίκαιρο. Στο δωμάτιο ενός άθλιου ξενοδοχείου, ένας «θεατής» παρακολουθεί από μία τρύπα στον τοίχο το δράμα ενός ανάπηρου πρώην ταγμασφαλίτη και της γυναίκας του. Την τρομερή μαρτυρία του θα μοιραστεί στη συνέχεια με τη δική του σύντροφο, καθώς το κοινό κρυφοκοιτάει τώρα τη δική του ιστορία.
Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Νικόλας Παπαγιάννης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Νίκος Ψαρράς

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Πληροφορίες:
«Ζ» του Βασίλη Βασιλικού: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00. Σάββατο 18:00 και 21:00. Κυριακή: 19:00.
«Θεατές» του Μάριου Ποντίκα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00. Σάββατο 17:30 και 21:00. Κυριακή: 19:00.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ (σύλλογοι), 10 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ).
Ειδική προσφορά: σε κάθε παράσταση των δύο έργων, οι δέκα πρώτοι θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους στην προνομιακή τιμή των 5 ευρώ. 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b