MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Οι Διαβολογυναίκες” του Κλουζό: Ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών σε επανέκδοση (trailer)

Μια ταινία, την οποία λάτρεψε ο μαιτρ ταινιών τρόμου, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, οι “Διαβολογυναίκες” του Ανρί Ζ. Κλουζό. Το έργο με τις Σιμόν Σινιορέ και Βέρα Κλουζό στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, θεωρείται ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών και θα επανακυκλοφορήσει στην χώρα μας από τις 8 Αυγούστου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Δύο γυναίκες , η σύζυγος Κριστίνα (Βέρα Κλουζό) κι η ερωμένη Νικόλ (Σιμόν Σινιορέ), αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον άντρα που έχει κάνει δύσκολη τη ζωή τους. O Μισέλ (Πολ Μορίς) είναι  ένα αντιπαθητικό και δεσποτικό αρσενικό, του οποίου η δολοφονία του μοιάζει απόλυτα αιτιολογημένη.

Το σχολείο του οποίου είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής έχει ολιγοήμερες διακοπές. Σε αυτό το διάστημα οι δύο γυναίκες βρίσκουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα εγκληματικά σχέδιά τους. Όμως εκεί που νομίζουν ότι τον δολοφόνησαν, βγαίνουν διαρκώς στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Μισέλ είναι ακόμα ζωντανός. Μέσα σε αυτήν την παράνοια, η Κριστίνα αρχίζει να καταρρέει, ενώ η Νικόλ παραμένει τέρας ψυχραιμίας και καπνίζοντας αρειμανίως…

Πρόκειται για «Ένα παιχνίδι θανάτου για τρεις, ένα παιχνίδι αγωνίας για όλους», όπως χαρακτηριστικά έχει χραφτεί κατά κόρον για την ταινία…

Ο σκηνοθέτης της Ανρί Ζορζ Κλουζό είχε τους λόγους του όταν εν έτει 1955 ζητούσε από τους θεατές που μόλις είχαν δει την ταινία να μην αποκαλύπτουν το τέλος της ταινίας σε όσους δεν την είχαν ακόμη δει! «Μη γίνετε κι εσείς διαβολικοί, μην αποκαλύπτετε το τέλος της ταινίας!», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σκηνοθεσία: Ανρί-Ζορζ Κλουζό
Σενάριο: Ανρί-Ζορζ Κλουζό, Φρεντερίκ Γκρεντέλ, Ρενέ Μασόν, Ζερόμ Τζερομινί
Συγγραφείς: Πιερ Μπουαλό-Τομάς Ναρσεζάκ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Σιμόν Σινιορέ, Βέρα Κλουζό, Πολ Μορίς, Σαρλς Βανέλ, Ζαν Μπροχάρ, Μισέλ Σερό, Τερές Ντορνί

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b