MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δημήτρης Δημητριάδης: Ο πιο σημαντικός σύγχρονος Έλληνας θεατρικός συγγραφέας στην Στέγη

Στον συγγραφέα του “Insenso” και του “Πεθαίνω σαν χώρα” Δημήτρη Δημητριάδη η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα αφιερώσει σημαντικό χώρο του προγράμματός της από τις 15 ως τις 27 Οκτωβρίου 2013.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κατ’ αρχάς στην μεγάλη σκηνή της Στέγης θα παρουσιαστεί το ανέκδοτο έργο του συγγραφέα “ο κυκλισμός του τετραγώνου“. Ο Έρωτας, ο αμείλικτος Θεός του Δημητριάδη πρωταγωνιστεί στο έργο αυτό. Έντεκα φωνές διαφορετικών φύλων και γενεών, αλλά και διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων, έχουν ένα μόνο αιτούμενο: την αποδοχή και την ανάγκη να αγαπηθούν και να ανήκουν κάπου. Το έργο παρουσιάζει τα αδιέξοδα τεσσάρων ζευγαριών.

Σκηνοθέτης θα είναι ο ταλαντούχος 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς (Ο μικρός Εγιόλφ του Ίψεν). Στο καστ συμμετέχουν σπουδαίοι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Γάλλος, Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Περικλής Μουστάκης, Άρης Μπαλής, Γιάννος Περλέγκας, Όμηρος Πουλάκης, Μαρία Πρωτόπαππα και Χρήστος Στέργιογλου

Εκτός από αυτήν την εκτεταμένη dream team θεάτρου, ο Δημήτρης Καραντζάς θα σκηνοθετεί την ερχόμενη σεζόν και το «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο  με πρωταγωνίστρια την Ξένια Καλογεροπούλου. 

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1944. Το 1963, με υποτροφία του βελγικού κράτους, σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στις Βρυξέλλες. Το 1968, στο Παρίσι ανέβηκε από τον Πατρίς Σερό το πρώτο θεατρικό του έργο, “Η Τιμή της Ανταρσίας στην Μαύρη Αγορά” (1965-66). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1971, ασχολήθηκε με επαγγελματικά με την μετάφραση.

Το αφιέρωμα στον Δημητριάδη θα ολοκληρωθεί με τρία αναλόγια στην Μικρή Σκηνή. Ο Γιάννης Κόκκος, σκηνοθέτης και σκηνογράφος, παρουσιάζει την “Εκκένωση” με τον Νίκο Κουρή, την Λυδία Κονιόρδου και την Όλια Λαζαρίδου. Η Έλλη Παπακωνσταντίνου με την ομάδα της σκηνοθετεί το “Άγγιγμα του Βυθού”. Και η θεατρική ομάδα Vasistas ανεβάζει το έργο “Φαέθων”.  

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b