MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το πρόγραμμα του CORFU FESTIVAL OF ARTS 2013

Το Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού, με κληρονομιά την επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων, διοργανώνει το «3ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» όπου θα λάβει χώρα και πάλι στην Κέρκυρα στις 9,10,11 και 14 Αυγούστου.

Monopoli Team

Το «CORFU FESTIVAL OF ARTS» συνεχίζει και φέτος τη δυναμική του παρουσία με ένα πλούσιο πρόγραμμα μοναδικών εκδηλώσεων .
– O καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και βραβευμένος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, με τον διάσημο Ρώσο τσελίστα Alexey Stadler και την αναγνωρισμένη πιανίστρια Karina Sposobina, ο Σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος με την θεατρική παράσταση “ΑΣΚΗΤΙΚΗ” του Ν. Καζαντζάκη ,το Μουσικό συγκρότημα encardia, η Κλασική Ορχήστρα Κερκυραίων Ventus Ensemble.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν σε χώρους ξεχωριστής ομορφιάς όπως, το θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό και την Ιόνιο Ακαδημία.
Μέρος των εσόδων του «3ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» θα διατεθούν στον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, Η ΦΛΟΓΑ» (για την Κέρκυρα) .

Το 3ο «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» πρόκειται να παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων φιλοξενώντας μοναδικούς καλλιτέχνες σε 2 διαφορετικούς χώρους για 4 ξεχωριστές βραδιές με στόχο και υπόσχεση στο κοινό του για ένα ταξίδι πολιτισμού υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Θεατρική Παράσταση ΑΣΚΗΤΙΚΗ του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
10/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΟΝ ΡΕΠΟ
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Μέγαρο Μουσικής τον Απρίλιο του 2012 και τον Μάρτιο του 2013 η Ασκητική του Καζαντζάκη φιλοξενείται στο 3ο «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» για μία παράσταση στις 10 Αυγούστου στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό.

Σκηνοθεσία:Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

«Να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι η αληθινή ελευθερία».
Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού λόγου του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.
Ο λόγος της Α Σ Κ Η Τ Ι Κ Η Σ μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση.

Encardia ( 11 /Αυγούστου -Μον Ρεπό )

• Τραγούδια, χοροί και θρύλοι από τις ατελείωτες μαγικές διαδρομές των encardia.
• Από τις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων του Ιταλικού Νότου στους εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλλας pizzica pizzica…
• Ήχοι, χρώματα και στιγμές για ένα καλοκαίρι που θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά, πιο σίγουρους και πιο χαρούμενους από παλιά….

Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σε όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους. Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2004 για να διαγράψει μία ζηλευτή πορεία μέχρι σήμερα που περιλαμβάνει περισσότερες από 600 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο αλλά κυρίως στην ίδια την Ιταλία καθώς και 5 εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους. Πολλές είναι οι συνεργασίες τους με επιφανείς καλλιτέχνες της κατωιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato (το 2008 στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ “La note della Taranta” με παρουσία 120.000 θεατών), R. Licci, C. Villani, E. Castagna, D. Durante, τους Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α.! Το Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και θέμα το οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις αίθουσες ανά την Ελλάδα ήδη από τον Νοέμβρη του 2012.

VENTUS ENSEMBLE (14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)
Κορυφαίοι Κερκυραίοι Σολίστ ενώνονται για μία μαγική βραδιά στην Ιόνιο Ακαδημία. Θα είμαστε όλοι εκεί.
Το VENTUS ENSEMBLE αποτελούν κατά βάση νέοι, Κερκυραίοι μουσικοί, κορυφαίοι σολίστ όλων των ελληνικών ορχηστρών (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων).
Από την σύστασή του το 2005 έως και σήμερα, μετρά σημαντικές εμφανίσεις όπως: ως σολίστ στη Symphonia Concertante του W.A.Mozart με την ΚΟΑ, ηχογράφηση της μουσικής για τη θεατρική παράσταση “παραμυθίσιμο” της Ξένιας Καλογεροπούλου αλλά και αρκετές πρεμιέρες έργων, αφιερωμένων στο σύνολο, από συνθέτες όπως: Κορνήλιος Σελαμσής, Σπύρος Ρουβάς, Paul Evender.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ (9 Αυγούστου)
Η τέχνη της δεξιοτεχνίας στην Ιόνιο Ακαδημία με τον διεθνούς φήμης Κερκυραίο κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο, τον σπουδαίο τσελίστα Alexey Stadler και την μοναδική πιανίστα Karina Sposobina.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b