MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ψευδαίσθηση ή περπατούν στον τοίχο; (gallery)

O διεθνούς αναγνώρισης για τα μαγευτικά τρισδιάστατα έργα του, που προκαλούν οπτικές ψευδαισθήσεις, αργεντινός καλλιτέχνης Leandro Erlich, ανέλαβε από τον οργανισμό τέχνης Barbican, να σχεδιάσει ένα νέο έργο στο Dalston του Λονδίνου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στήνοντας κάτι σαν σκηνή θεάτρου, ο καλλιτέχνης δημιούργησε μια λεπτομερώς σχεδιασμένη πρόσοψη ενός βικτοριανού σπιτιού, σε οριζόντια θέση στο έδαφος, και ύστερα τοποθέτησε καθρέφτες κατακόρυφα του σπιτιού, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι κάποιος περπατάει στον τοίχο. Ουσιαστικά, οι αντανακλάσεις των επισκεπτών δίνουν την εντύπωση ότι κάποιος στέκεται, σκαρφαλώνει και κρέμεται στον τοίχο σαν να είναι έδαφος.

Το έργο βρίσκεται σε μια αλάνα στο δρόμο Ashwin, μέρος παραμελημένο, όπου τα σπίτια έχουν χάσει τελείως τον χαρακτήρα της περιοχής. Όσοι επισκέπτονται το έργο του Erlich έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, εργαστήρια και performances με θέμα την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την πολεοδομία, σε συνεργασία με τους τοπικούς οργανισμούς, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η αξία της περιοχής και να δραστηριοποιηθούν τόσο οι κρατικοί φορείς όσο και οι πολίτες.

*Αν τύχει και βρεθείτε στο Λονδίνο τώρα το καλοκαίρι, να ξέρετε πως το έκθεμα θα είναι διαθέσιμο από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, και ότι η είσοδος είναι ελεύθερη καθημερινά.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b