MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Traditional Georgian Ballet στα Μουδανιά

Φέτος το καλοκαίρι, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, τα Γεωργιανά μπαλέτα επισκέπτονται την Ελλάδα με στόχο να προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μία πρωτόγνωρη μουσικοχορευτική εμπειρία γεμάτη ένταση και θυελλώδη παλμό.

Monopoli Team

Οι ομάδες γεωργιανών παραδοσιακών χορών συγκαταλέγονται μέσα στις σπουδαιότερες και γνωστότερες ομάδες παραδοσιακών μπαλέτων στον κόσμο. Έχουν κερδίσει με το κύρος και το υψηλό τους επίπεδο την εκτίμηση και τον θαυμασμό του κοινού, όχι μόνο μέσα στην ίδια τους την χώρα, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ομάδες Γεωργιανών μπαλέτων έχουν παρουσιάσει το πρόγραμμα τους σε πάνω 50 εκατομμύρια θεατές σε 87 χώρες παγκοσμίως.

Θα παρουσιάσουν δύο μοναδικές παραστάσεις που παρασύρουν το θεατή σε ένα ταξίδι στην πλούσια κληρονομιά του Καυκάσου και της Γεωργίας, μέσα από φρενήρης μουσικούς ρυθμούς, την αρμονική κίνηση και τον τέλειο συγχρονισμό των χορευτών καθώς και τα αυθεντικά κοστούμια και όπλα, όλα χειροποίητα και ειδικά κατασκευασμένα για την ομάδα.
Οι νόμοι της βαρύτητα καταργούνται από τους χορευτές και ο βαθμός επικινδυνότητας ανεβαίνει με την χρήση μαχαιριών και σπαθιών που χορεύουν στον αέρα κόβοντας την ανάσα του θεατή.
Οι χοροί σκηνοθετούνται με κλασική και μοντέρνα μουσική γεωργιανών συνθετών, όπως οι Zakharia Paliashvili, Archil Kereselidze, SandroMirianashvili, Revaz Lagidze, Djansug Kakhidze, George Tsabadze, Vajga Azarashvili, Iosif Kechakmadze και Avto Sharvadze.
Σε αυτό το φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα το 2002 «΄ΚΟΛΧΙΣ ΚΑΙ ΠΕΣΒΕΜΠΙ΄»΄. Δημιουργός του συγκροτήματος ΄΄ΚΟΛΧΙΣ΄΄ πολύ βραβευμένος, καταξιωμένος καλλιτέχνης , χορογράφος της Γεωργίας κ .Αλέξανδρος Βασιλειάδης . Σήμερα για το ΄΄ΚΟΛΧΙΣ΄΄ υπεύθυνη είναι η Νάνα Βασιλειάδη. Χορογράφοι του συγκροτήματος είναι οι Λίκα τζοχάτζε και Γεώργιος Αμπραμισβίλι

Αμφιθέατρο Ν.Μουδανιών
Σάββατο 22 και Σάββατο 29 Ιουνίου , 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 15 €

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b