MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι όμορφοι ζουν καλύτερα: πανεπιστημιακές έρευνες το επιβεβαιώνουν!

Στην αρκετά ναρκισιστική εποχή μας, το να είσαι όμορφος μοιάζει να σημαίνει τα πάντα. Όμως δεν είναι μόνο η κοινή γνώμη που το πιστεύει αυτό, αλλά κι επιστημονικές έρευνες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Έρευνες μεγάλων πανεπιστημίων παγκοσμίως δικαιώνουν όσους εκθειάζουν την ομορφιά. Συμφωνα με 8 διαφορετικές πανεπιστημιακές μελέτες, οι όμορφοι άνθρωποι είναι και πιο ευτυχισμένοι, υγιείς, κοινωνικά αποδεκτοί και έξυπνοι, ενώ κρατάνε τα κλειδιά της επαγγελματικής επιτυχίας.

1) Οι όμορφοι άνθρωποι μοιάζουν πιο υγιείς!
Η συμμετρία του προσώπου, που θεωρείται φάρος ομορφιάς, εκλαμβάνεται ως σημάδι υγείας, ακόμη και αν δεν έχει σχέση με την πραγματική κατάσταση της υγείας του ατόμου. Σε μια αυστραλιανή μελέτη, οι ερευνητές μεταμόρφωσαν φωτογραφίες νεαρών ενηλίκων, έτσι ώστε τα πρόσωπά τους να είναι απόλυτα συμμετρικά. Σε γενικές γραμμές, η συμμετρική έκδοση του κάθε προσώπου έλαβε υψηλότερη βαθμολογία σχετικά με την υγεία τους, από ό,τι στην πραγματική φωτογραφία. Ταυτόχρονα τα άτομα με ασύμμετρα πρόσωπα θεωρήθηκαν ως ανθυγιεινά.

2) Οι όμορφοι άνθρωποι είναι πραγματικά πιο υγιείς!
Παρά το γεγονός ότι η σχέση μεταξύ συμμετρίας του προσώπου και υγείας είναι αδύναμη, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα άτομα με πιο διακριτά χαρακτηριστικά προσώπου, που θεωρούνται λιγότερο ελκυστικά, είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες, παράσιτα και άλλες ασθένειες. Συγκεκριμένα, σε μια μελέτη που συμμετείχαν άτομα ηλικίας έως 17 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πρόσωπα με ιδιαιτερότητες συνδέονται με την «κακή» υγεία τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες, από την παιδική ηλικία μέχρι και την εφηβεία. Τα «τέλεια» πρόσωπα, από την άλλη πλευρά, συνδέονται με την «καλή» υγεία. Έχει διαπιστωθεί ότι τα διακριτικά γνωρίσματα του προσώπου συνδέονται με χρωμοσωμικές διαταραχές. Η προτίμηση για τα «μέτρια» πρόσωπα σηματοδοτεί την αναζήτηση συντρόφου με καλά γονίδια.

3) Είναι πιο εύκολο για τους όμορφους ανθρώπους για να βρουν ταίρι!
Οι άνδρες αναζητούν ελκυστικές γυναίκες ως συντρόφους, διότι η καλή εμφάνιση αντανακλά στοιχεία όπως η υγεία και η ομαλή αναπαραγωγική λειτουργία.

4) Οι όμορφοι άνθρωποι είναι πιο ευφυείς!
Στο Πανεπιστήμιο του New Mexico, ερευνητές διαπίστωσαν ότι η νοημοσύνη συνδέεται θετικά με την συμμετρία του σώματος. Ένα συμμετρικό σώμα είναι εκ φύσεως πιο ελκυστικό ενώ εμπνέει υγεία, κοινωνική κυριαρχία και υγιή βιολογικά χαρακτηριστικά.

5) Οι όμορφοι άνθρωποι είναι πιο πειστικοί!
Οι ομορφοι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σεξαπίλ τους, ώστε να τραβήξουν την προσοχή και να επιτύχουν τους στόχους τους. Για παράδειγμα σε μια συνέντευξη για δουλειά ή όταν ζητούν  προαγωγή, οι ελκυστικοι άνθρωποι είναι πιο πειστικοί. Από τη στιγμή που διαθέτουν καίρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας – όπως η ευφυΐα και οι ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες – καθιστώνται πιο αποτελεσματικά στον τομέα της επικοινωνίας. Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι ελκυστικοί ομιλήτες σε σύγκριση με τους “απωθητικούς”, διέθεταν μεγαλύτερη ευχέρεια λόγου και άνεση με αποτέλεσμα την πειθώ.

6) Οι εταιρείες με ευειδή στελέχη έχουν υψηλότερες πωλήσεις!
Σε μια μελέτη σχεδόν 300 ολλανδικών διαφημιστικών εταιρειών, οι οικονομολόγοι διαπίστωσαν ότι οι επιχειρήσεις με τα πιο ευπαρουσίαστα στελέχη είχαν υψηλότερα έσοδα. Η συνολική παραγωγικότητα σε εταιρείες με πιο ελκυστικούς διαχειριστές ήταν υψηλότερη, επειδή οι επιχειρήσεις με πιο “όμορφους” εργαζόμενους έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην σχέση αλληλεπίδρασης με τους πελάτες.

7) Οι όμορφοι άνθρωποι έχουν ένα πλεονέκτημα στην πολιτική!
Οι ευπαρουσίαστοι άνθρωποι έχουν το πάνω χέρι στην πολιτική, σύμφωνα με μελέτη στη Φινλανδία, η οποία διαπίστωσε ότι οι πιο καλλίγραμμοι και όμορφοι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν περισσότερη απήχηση. Συγκεκριμένα, η ομορφιά, τους παρείχε προβάδισμα 20% στην μέτρηση των ψήφων, σε σχέση με το μέσο όρο των, όχι και τόσο ευπαρουσίαστων, πολιτικών. Αποδείχτηκε ότι οι ψηφοφόροι ευνοούν την καλή εμφάνιση των υποψηφίων, επειδή απολαμβάνουν να τους παρακολουθούν, ενώ τους εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη.

8) Οι όμορφοι άνθρωποι εκλαμβάνονται ως πιο συμπαθής και αξιόπιστοι!
Οι όμορφοι άνθρωποι συνήθως αντιμετωπίζονται καλύτερα από τους άλλους. Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, οι γυναίκες που μακιγιάρονται, ενισχύουν την ελκυστικότητα τους, εμπνέοντας συμπάθεια και αξιοπιστία.

Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε όμως πως η ομορφιά πηγάζει και από μέσα μας!

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b