MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αρχιτεκτονικά θαύματα: τα πιο εντυπωσιακά μουσεία στον κόσμο

Ακόμα και αν κρύβουν θησαυρούς στο εσωτερικό τους, αυτό που μας εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το… περυτίλιγμα! 5 σημαντικά Μουσεία του κόσμου που ξεχωρίζουν χάρη στα εντυπωσιακά τους κτήρια!

Monopoli Team

Το Ναυτικό Μουσείο στην Κίνα: Το μουσείο είναι τόσο μεγάλο ώστε να χωράνε μέσα τα εκθέματα των πλοίων. Εξωτερικά υπάρχει σύνδεση με το θέμα του μουσείου, καθώς η οροφή σχηματίζει δύο μεγάλα πανιά.

the-guggenheim-museum-bilbao
To Mουσείο Guggenheim στο Bilbao στην Ισπανία. Xάρη στο εντυπωσιακό αυτό κτίριο το Mπιλμπάο από μια άσημη βιομηχανική πόλη καταχωρίθηκε ως προορισμός για τους φιλότεχνους.


Pompidou Centre στη Γαλλία: Μία κατασκευή που όταν τη βλέπεις δεν μπορείς να φανταστείς ότι είναι μουσείο. Στο κτίριο συστεγάζεται η δημόσια βιβλιοθήκη και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Η κατασκευή του στοίχισε 576 εκατομμύρια δολάρια.

Museo Soumaya στο Μεξικό: Η σπάνια και ξεχωριστή αρχιτεκτονική του σε προκαλεί να το επισκεφτείς. Όλη η εξωτερική επιφάνεια είναι καλυμμένη από 17 χιλιάδες μεταλλικά εξάγωνα. Η κατασκευή του κτηρίου κόστισε το ποσό ρεκόρ των 8οο εκατομμυρίων δολαρίων.

Εθνικό Μουσείο Τέχνης του Τόκυο: Η εντυπωσιακή κυματιστή γυάλινη πρόσοψη έχει κατασκευαστεί ώστε να μην μπαίνει φως μέσα στο μουσείο. 


Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ είναι κτισμένο πάνω σ’ ένα τεχνητό νησί. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο ήλιος να δημιουργεί εντυπωσιακές αντιθέσεις με το φως και τη σκιά. 



Το Μουσίο Oscar Niemeyer στην Curitiba της Βραζιλίας είναι γνωστό και ως το “μάτι” (eye) από το ιδιαίτερο σχήμα του.


Το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο στο Τορόντο: Πρόκειται για μουσείο φυσικής ιστορίας. Η εξωτερική του επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλα, όμως αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το ιδιαίτερο σχήμα του. Θυμίζει μεγάλα τρίγωνα με αιχμηρές γωνίες σαν να έχουν πέσει τυχαία πάνω στο ίδιο σημείο.

Το κτήριο του Experience Music Project στο Σιάτλ παραπέμπει σε σπασμένη κιθάρα! 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b