MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Μικρός Βασιλιάς στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους ο “Μικρός Βασιλιάς” του Σωκράτη Αλαφούζου θα προβληθεί για περιορισμένες βραδιές, 20 και 27 Μαΐου, 10 και 17 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μετά τις 11 διεθνείς διακρίσεις και τη συμμετοχή, μέχρι τώρα, σε 24 Διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, ο Μικρός Βασιλιάς, θα προβληθεί και στο Ελληνικό κοινό. Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί δημιουργική συζήτηση με τον σκηνοθέτη Σωκράτη Αλαφούζο. Στόχος της συζήτησης είναι να εμπνεύσει, αλλά και να μιλήσει για την εμπειρία του για το πως ένας στόχος μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Όπως λέει κι ο ίδιος: “Η πραγματοποίηση της ταινίας μου ήταν ένας μεγάλος στόχος μου κι ένα σημαντικό ταξίδι αυτογνωσίας, όπως είναι και η κατάκτηση κάθε στόχου. Βασική μου επιθυμία είναι να δει ο κόσμος την ταινία, αλλά παράλληλα θα ήθελα, με όσους το θελήσουν, να μοιραστώ τη βιωματική γνώση αλλά και την γνώση που έλαβα από δασκάλους, που συνάντησα στο δικό μου ταξίδι, με την προσδοκία να εμπνεύσει και να βοηθήσει ίσως κάποιους να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.”

Το “Mικρός Bασιλιάς” είναι µια ταινία µικρού µήκους κοινωνικού περιεχομένου. Πραγματεύεται ένα μείζον κοινωνικό θέµα. Τον καταπιεσµένο θυµό, τα απωθημένα και τα συμπλέγματα που κουβαλά ένας άνθρωπος που η παιδική του ηλικία δεν υπήρξε η ιδανική.
Ο Άρης είναι ένα παιδί που κακοποιήθηκε κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Η εσωστρέφεια και η ντροπή του δεν τον άφησαν να την αποκαλύψει ποτέ. Έτσι αναγκάστηκε να μεγαλώσει θάβοντας βαθιά µέσα στο φόβο το θυµό του, χωρίς ποτέ να τον αντιµετωπίσει/εκτονώσει.
Μεγαλώνοντας ο Άρης έγινε ένα “καλό παιδί”. Απέκτησε καλή δουλειά, εικόνα, αµάξι, οικογένεια. Το ιδανικό προσωπείο του όµως ράγιζε σε στιγµές ζωής αποκαλύπτοντας την πραγµατική φύση του ψυχικά ανισόρροπου ατόµου, που τόσο επιµελώς έκρυβε. Ο θυµός του ξεσπούσε µε ακραίες συµπεριφορές από ασήµαντα ερεθίσµατα, συµπεριφορές που έµαθε µε τον καιρό να κρύβει, καθώς τροµοκρατούσαν τους γύρω του µε την απροκάλυπτη βιαιότητά τους. Και φυσικά το πρόβληµα διογκωνόταν… Όταν µαθαίνει ότι η γυναίκα του τον πρόδωσε, προσπαθεί να συγκρατηθεί, όµως σε άλλη µία στιγµή ζωής το ποτήρι ξεχειλίζει και αποκαλύπτονται καταπιεσµένες προσβολές και απωθηµένα µιας ολόκληρης ζωής τόσο βίαια, πρωτόγονα, και καταλυτικά, ώστε ανοίγει το κουτί της Πανδώρας απελευθερώνοντας τη βία και την οργή που επωαζόταν µέσα του τόσα χρόνια…
Όλα αυτά που έχει σπρώξει στο υποσυνείδητό του, χωρίς βέβαια ο χρόνος να τα έχει γιατρέψει, επανέρχονται στο προσκήνιο και τον οδηγούν σε ακραία παραβατική συµπεριφορά. Η αφορµή για να περάσει στην άλλη πλευρά ήταν µια τυχαία κουβέντα που…

Ο Σωκράτης Αλαφούζος έχει πολυετή καριέρα στο Θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σπουδές στην υποκριτική, την σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και το χορό. Έχει τιμηθεί με Υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright για σπουδές στο Beverly Hills Plαyhouse στις Ην. Πολιτείες. Εκεί μαθήτευσε και με τον φημισμένο, Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη και δάσκαλο, Μίλτον Κατσέλας και έγινε μέλος του masterclass στο οποίο δίδασκε. Έχει βραβευτεί για ερμηνείες του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πρωταγωνιστούν
(αλφαβητικά): Σωκράτης Αλαφούζος,
 Ακύλας Καραζήσης, Βύρων Κολάσης, 
Άριελ Κωνσταντινίδη, Υρώ Λούπη, 
Άννα Μιχαήλου,
 Βάνα Πεφάνη ,
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Συμπρωταγωνιστούν 
(αλφαβητικά): Μάκης Αρβανιτάκης,
 Χαρίλαος Γούδας, Χάρης Μαυρουδής, 
Κωνσταντίνος Νικολάου, 
Μελίνα Πετροπούλου, 
Αθανάσιος Τάκης, 
Γεώργιος Τάκης, Στέφανος Τσακιράκης, Οδυσσέας Τσουτσάνης.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Σωκράτης Αλαφούζος  
Διάρκεια ταινίας: 15΄
Εισιτήριο: 10€ κανονικό, 8€ ευρώ μειωμένο (μόνο σπουδαστές – φοιτητές)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3418550

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b