MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Art Athina: Η καρδιά της ελληνικής εικαστικής τέχνης χτυπάει στο Φάληρο!

Οκτακόσιοι καλλιτέχνες από τέσσερις ηπείρους και 45 γκαλερί , συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do) για την Art Athina 2013. Η μεγάλη αυτή έκθεση άνοιξε χτες, Πέμπτη 16 Μαϊου και θα συνεχισθεί έως την Κυριακή 19 Μαϊου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η 18η Art-Athina συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα VIP και από σημαντικές παράλληλες, διαδραστικές εκδηλώσεις όπως στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις και εκθέσεις νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Περισσότεροι από 550 καλλιτέχνες, από 17 χώρες συμμετέχουν στο Platforms Project @ Art Athina, που επιμελείται η Άρτεμις Ποταμιάνου, χαρτογραφώντας τις διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες, κολεκτίβες, πλατφόρμες και ανεξάρτητους χώρους τέχνης καλλιτεχνών με όχι εμπορικό χαρακτήρα (μη κερδοσκοπικούς), που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αντισυμβατικούς τρόπους, επιτυγχάνοντας αναπάντεχους διαλόγους πάνω στην τέχνη, συμβιώσεις και συνεργασίες.

Η διοργάνωση δημιούργησε για φέτος το «I love art-Athina». ‘Έναν διαδραστικό χώρο τέχνης που υποδέχεται τον επισκέπτη στην Art-Athina για παιδιά έως 13 ετών . Ένα παιγνιδιάρικο περίπτερο υποδέχεται τις οικογένειες που θα επισκεφθούν φέτος τη φουάρ. Σκοπός του προγράμματος είναι οι νεαροί επισκέπτες να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες και τρόπους έκφρασης με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση της εικαστικής αντίληψης του παιδικού κοινού. Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Art Athina ο σκοπός τους είναι να εκπαιδεύσουν από μικρή ηλικία τους νέους συλλέκτες.

Στην Art Athina συμμετέχει και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Στο περίπτερό της (Νο 38) προσφέρει μαζί ένα ποτήρι κρασί. Το αρωματικό κρασί Pink Kong που θα προσφέρει η Στέγη είναι μια ευγενική χορηγία Boutari.

Art Athina
16 – 19 Μαϊου 2013
Κλειστό Π. Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b