MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι λένε στο τηλέφωνο οι φίλες Κιμ Κατράλ και Μαρίνα Αμπράμοβιτς;

Μια άγνωστη στο ευρύ κοινό φιλία είναι αυτή μεταξύ της Κιμ Κατράλ, που γνωρίσαμε ως “Σαμάνθα” μέσα από το “Sex and the City”, και της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, της γνωστότερης -ίσως- σύγχρονης performance artist στον κόσμο. Οι δύο φίλες φωτογραφήθηκαν μαζί και έδωσαν κοινή τηλεφωνική συνέντευξη στο V magazine.

Monopoli Team

Γνωρίστηκαν με αφορμή τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, όταν ζητήθηκε από την Αμπράμοβιτς άδεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην σειρά ένα έργο της, και μάλιστα η καλλιτέχνις ρωτήθηκε αν ήθελε να κάνει και η ίδια μια εμφάνιση. Τότε είχε δώσει ευχαρίστως την άδεια για να χρησιμοποιηθεί το έργο, αλλά είχε αρνηθεί να συμμετάσχει η ίδια μπροστά από τις κάμερες. Μάλιστα όπως σημειώνει στην συνέντευξη, εκείνη την εποχή ζούσε στην Ευρώπη (τώρα ζει στις Η.Π.Α.) και δεν γνώριζε πόσο δημοφιλές ήταν το SATC. Όταν λοιπόν ενημέρωσε τους σπουδαστές της ότι είχε απορρίψει την πρόταση, εκείνοι της είπαν πως ήταν τρελή που δεν δέχτηκε!

Λίγο καιρό αργότερα, ο επικεφαλής curator του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), μεσολάβησε για να γνωριστούν οι δυο τους και επισήμως σε μια εκδήλωση στο Μουσείο Guggenheim. Έκτοτε, παρόλο που δεν καταφέρνουν να συναντιούνται συχνά από κοντά λόγω του φορτωμένου τους προγράμματος, παραμένουν στενές φίλες και επικοινωνούν με ό,τι μέσο προσφέρει η τεχνολογία. Ωστόσο δεν πολυσυζητούν για τα επαγγελματικά τους, αλλά περισσότερο για την καθημερινή τους ζωή. Η Κατράλ εκθειάζει το χιούμορ της Αμπράμοβιτς και το ελεύθερο πνεύμα της, ενώ η δεύτερη λέει πως ήδη από τότε που ξεκίνησε να βλέπει Sex and the City, ο χαρακτήρας που υποδυόταν η Κατράλ, ήταν ο αγαπημένος της.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, εδώ


Αργυρώ Σταυρίδη

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b