MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι μουσικοί με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο

Το γούστο στη μουσική είναι προσωπική υπόθεση, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους κλασικούς μουσικούς καλλιτέχνες όπως ο Elvis Prisley, oι Beatles, Frank Sinatra ή Michael Jackson, μεταξύ άλλων. Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει στίχους όπως “you are always on my mind” ή το θρυλικό ” yesterday love was such an easy game to play”. Μπορεί να μην υπάρχει μέχρι σήμερα επίσημη έρευνα για το πιο καλλιτέχνες έχουν πουλήσει τους περισσότερους δίσκους ανά τον κόσμο, όμως εμείς εδώ αναφέρουμε εκείνους τους καλλιτέχνες που θα μπορούσαν με βάση τόσο την πληθώρα των δίσκων τους όσο και την ποιότητα τους, να κατέχουν τις 10 πρώτες θέσεις.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Elvis Presley
Αναμφισβήτητα είναι ο βασιλιάς της Rock ‘n Roll. Ο Elvis Presley έχει βγάλει 77 δίσκους και έχει πουλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο άλμπουμ.

Michael Jackson
502536-michael-jackson-617-409Αναρίθμητα singles, 11 άλμπουμ και πωλήσεις δίσκων που φτάνουν περίπου τα 800 εκατομμύρια. Ο λόγος για τον βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, που στιγμάτισε την μουσική σκηνή. Στο πικ της πολυτάραχης καριέρας του βρίσκεται ο δίσκος Thriller, που κυκλοφόρησε το 1982 και που παρέμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες κερδίζοντας 8 βραβεία Grammy.

beatlesThe Beatles
Έχοντας πουλήσει πάνω από 750 εκατομμύρια άλμπουμ, το παγκοσμίου φήμης αγγλικό ροκ συγκρότημα από το Λίβερπουλ, τα γνωστά σε όλους μας σκαθάρια, έχουν ηχογραφήσει 12 άλμπουμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δίσκος Please Please Me με ημερομηνία κυκλοφορίας 22 Μαρτίου 1963, υπήρξε στη θέση νούμερο 1 των τσαρτς για 30 ολόκληρες εβδομάδες.

Frank Sinatra
frankSinatra 1402870cΈχει χαρακτηριστεί ως ο σπουδαιότερος αμερικανός τραγουδιστής του 20ου αιώνα και συμβολική μορφή της αμερικανικής κουλτούρας. Έχοντας κρατήσει στα χέρια του Οσκαρ ηθοποιού και έντεκα βραβεία Γκράμι ο frank Sinatra έχει πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δίσκους.

queenpicQueen
Το βρετανικό συγκρότημα Queen που συγκροτήθηκε στο Λονδίνο το 1971 με μέλη τον Brian May, Freddie Mercury και Roger, κυκλοφόρησε συνολικά 18 album και 18 singles. Έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους γι’ αυτό κατατάσσονται αναμφισβήτητα στη λίστα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Led Zeppelin led-zeppelin-band-group-color-5
Δημιουργήθηκαν το 1968 και θεωρούνται πρωτοπόροι του heavy metal και της hard rock μουσικής, που κυριάρχησαν τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Οι Led Zeppelin έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ, γεγονός απολύτως δικαιολογημένο, αν σκεφτεί κανείς πως ο τέταρτος δίσκος τους “Led Zeppelin IV” είχε πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2006.

Bob-Dylan1-602x451Βob Dylan 
Έχοντας ηχογραφήσει 35 δικούς και έχοντας πουλήσει παραπάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα, o Bob Dylan κατέχει σίγουρα μια θέση στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες του κόσμου. Από το Like a rolling stone μέχρι και το Mr Tambourine man ο Βοb Dylan είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής. Να σημειωθεί ότι τον Μαϊο του 2012 τιμήθηκε με το προεδρικό βραβείο ελευθερίας από τον ίδιο τον Μπαράκ Όμπαμα.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b