MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Ιούλιος Καίσαρας στο θέατρο Σοφούλη, για δύο μόνο παραστάσεις!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας του Ιούλιου Καίσαρα μέσα απο το βλέμμα τριών γυναικών,στενά συνδεδεμένων με τα δύο κεντρικά πρόσωπα, Ιούλιο Καίσαρα και Ιούνιο Βρούτο, μας διηγείται η παράσταση της Ομάδας Άνιμα σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, που ανεβαίνει στις 20 και 21 Απριλίου στο Θέατρο Σοφούλη, για δύο μόνο παραστάσεις!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαίρη Ρετσίνα

Πρωταγωνίστριες της ιστορίας, η Καλπουρνία – σύζυγος του Καίσαρα, η Σερβηλία – μητέρα του Βρούτου και ερωμένη του Καίσαρα, και η Πορκία – σύζυγος του Βρούτου, τρεις γυναίκες που έζησαν από πολύ κοντά τόσο την προσωπική όσο και την πολιτική πορεία αυτών των ανδρών, και τώρα αρθρώνουν το δικό τους λόγο για τις πράξεις τους. Η αντρική παρουσία χωρίς να είναι ποτέ παρούσα, παραμένει διαρκής και υποβλητική σε όλη την παράσταση.

“Περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει να αναζητήσουμε το πώς οι γυναίκες αυτές αντιδρούν μπροστά σε αυτό το τόσο ισχυρό αντρικό κυρίως χαρακτηριστικό, της φιλαρχίας και της εξουσιολαγνείας, καθώς και της γενικότερης επιταγής που θέλει τον άντρα: να έχει τον έλεγχο, να εξουσιάζει, να σκοτώνεται στο πεδίο της μάχης”, αναφέρει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτης.

Η παράσταση διερευνά το πώς μπορεί να νιώθει μια γυναίκα που ζει δίπλα σε έναν ισχυρό άνδρα, πως υιοθετεί τον τρόπο ζωής του, πως επηρεάζεται από τις επιλογές του, πώς αντιμετωπίζει διαφορετικά τη σχέση και το γάμο, αλλά κυρίως πώς διαχειρίζεται την εμπλοκή του σε θέματα εξουσίας.

Βασικό καμβά του έργου αποτέλεσε το κείμενο του Σαίξπηρ “Ιούλιος Καίσαρας”, σε συνδυασμό με υλικό που έχει αντληθεί από τους “Βίους Παράλληλους” του Πλούταρχου, το βιβλίο του Θόρντον Ουάιλντερ “Το αίμα του Καίσαρα”, το ιστορικό μυθιστόρημα “Ιούλιος Καίσαρας” του Αλέξανδρου Δουμά και το μυθιστόρημα του Β. Μάσιμο Μανφρέντι “Οι τελευταίες μέρες του Καίσαρα”.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Παίζουν: Όλγα Νικολαΐδου, Στέλλα Νούλη, Βασιλική Τσεκούρα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Χορογραφίες: Pauline Huguet
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Ιούλιος Καίσαρας | Scripta Femina

Διεύθυνση
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη Καλαμαριά

Τηλέφωνο
2310 423925

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη


Παίζουν: Όλγα Νικολαΐδου, Στέλλα Νούλη, Βασιλική Τσεκούρα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ραφτάκος των λέξεων: Η παράσταση της Ομάδας Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μια “σύγχρονη” Άλκηστις από τον Δημήτρη Καρατζά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
ΘΕΑΤΡΟ
Εκτός Ύλης reloaded: Το βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή στο Θέατρο Βράχων
ΘΕΑΤΡΟ
Polyamorous: Η κωμωδία του Σπύρου Κακατσάκη στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Χλιμίντρισμα, του Μάριου Ποντίκα στο Bios – Πειραιώς 84
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
ΘΕΑΤΡΟ
The 5th Season – Fat Tuesday: Ο θίασος Novoflot φέρνει μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Τόσο Πολύ: Το ποιητικό έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου επιστρέφει στο Μικρό Γκλόρια
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ