MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιάννης Πλούταρχος: Είναι μια καινούρια εμπειρία να τραγουδήσω στο Μέγαρο Μουσικής

Με τα παιδικά του χρόνια έρχεται σε επαφή ο Γιάννης Πλούταρχος με την συμμετοχή του στην παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» στις 21 Απριλίου. Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής δηλώνει ότι το να τραγουδήσει στο Μέγαρο, είναι μια καινούρια εμπειρία γι’ αυτόν.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Πλούταρχος είπε ότι το συγκεκριμένο έργο ταιριάζει με τη δική του παιδική ηλικία. Όπως ο Μέλιος, ο πρωταγωνιστής του έργου, κυνήγησε το όνειρό του να ξεφύγει από την ζωή της επαρχίας μέσα από την μόρφωση, έτσι κι ο γνωστός τραγουδιστής διεκδίκησε από πολύ μικρή ηλικία το δικαίωμά του στο όνειρο.

Η παράσταση του αγαπημένου παιδικού βιβλίου είναι μουσικοθεατρική. Στα μουσικά μέρη θα ακούσουμε λυρικούς τραγουδιστές, τον Γιάννη Πλούταρχο, αλλά και την παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Κώστας Βουτσάς στον ρόλο του Μπαρμπα-Ανέστη και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στον ρόλο του Μέλιου.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Βουτσάς δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι δεν είναι μια παράσταση μόνο για παιδιά, αλλά και για μεγάλους. Η μουσική, όπως είπε, είναι φανταστική. «Δεν λέω ψέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός «Άμα δεν μου αρέσει, δεν λέω τίποτα». Ενώ τόνισε ακόμα ότι «όποιος δεν το δει, θα είναι άτυχος». Παράλληλα, δήλωσε ευτυχισμένος που η παράσταση θα ταξιδέψει στην επαρχία.

ploutarxos boutsas megaro
Ο Θανάσης Τσαλτάμπασης από την πλευρά του δηλώνει πως δυσκολεύεται να πιστέψει πως βρίσκεται πάνω στην σκηνή με τον Κώστα Βουτσά. «Ποιος θα μου το έλεγε ότι θα παίζω μαζί με τον άνθρωπο που με έκανε να αγαπήσω την υποκριτική.»

saltabasis megaro
Εκτός από τις δηλώσεις των συντελεστών, η εκδήλωση μας επιφύλασσε κι ένα μουσικό κομμάτι. Η παιδική χορωδία της παράστασης ερμήνευσε ένα κομμάτι του έργου.

xorwdia boutsas

Το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, θα «ζωντανέψει» ξανά με τη μορφή μουσικής παράστασης που φέρει τον ομώνυμο τίτλο, την Κυριακή 21 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18:00. 

Στην παράσταση, θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή. Θα φτάσουμε μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί όπου βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου του ονείρου. Ποτέ πριν δεν είχε πάει σε σχολείο… και τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο του κόσμου μέρος…

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b