MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Αdolf- Ο μονόλογος του Pip Utton στο Bios

To Βios, σε συνεργασία με την Fresh Target Theatre Ensemble, παρουσιάζει τον βραβευμένο Βρετανό ηθοποιό Pip Utton και την πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση Adolf για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή Απριλίου για 4 μόνο παραστάσεις στο Βios.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Τι είναι αυτό που έκανε τον Αδόλφο Χίτλερ τόσο ορμητικό; Πώς κατάφερε οποιονδήποτε άνθρωπο, με στοιχειώδη κουλτούρα, να τον ακολουθήσει στην καταστροφή, την απομόνωση, την γενοκτονία αφήνοντας ένα τόσο βαθύ τραύμα στον 20ο αιώνα; Ο απίστευτος μονόλογος του Utton αποτελεί μια ακριβή ανατομία του φασισμού, μια τομή της βαθύτερης ρίζας του ρατσισμού, εκθέτοντας πόσο εύκολα η ελαφρότητα της δικής μας ζωής μπορεί να είναι μια επικίνδυνη επιρροή.

Βερολίνο, Απρίλης του 1945 και στο καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ όλοι περιμένουν την αναπόφευκτη πτώση της ναζιστικής πρωτεύουσας. Ο Adolf απευθύνει τα τελευταία του λόγια στους λίγους πιστούς που έχουν μείνει μαζί του στο καταφύγιο.

Αναγνωρισμένος διεθνώς, ο Pip Utton έχει περιοδεύσει με την παράσταση Adolf σε όλο τον κόσμο αποκομίζοντας διθυραμβικές κριτικές και διεθνή βραβεία τόσο για την υποκριτική του όσο και για την θεατρική του γραφή.

“Πες κάτι μία φορά και δεν θα το προσέξει κανείς, αλλά συνέχισε να επαναλαμβάνεις τo ένα ψέμα ξανά και ξανά, όλο και πιο δυνατά, και σύντομα θα σε ακολουθεί χορωδία. Δώσε τους σλόγκαν να επαναλαμβάνουν, συνθήματα για το πώς να ζουν τη ζωή τους, χλεύασε και κακοποίησε τους εχθρούς σου χωρίς έλεος. Η προπαγάνδα είναι το μεγαλύτερο σου όπλο.” Adolf

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Guy Masterson
Ερμηνεία: Pip Utton

Διεύθυνση
Πειραιώς 84, 104 35 Αθήνα

Τηλέφωνο
210 3425335

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Pip Utton
Σκηνοθεσία: Guy Masterson


Παίζουν: Pip Utton

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b