MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Ζούτσος: “Ένα Σημείο, Δύο Κόσμοι” μια δυναμική μουσική πλατφόρμα

Με βάση την Κρήτη και τη μουσική της ο Ηλίας Ζούτσος, νέος πολυτάλαντος μουσικός και τραγουδοποιός παρουσίασε στο Σταυρό του Νότου Club την Κυριακή 31/03 ένα μεγάλο ταξίδι με οδηγό το προσωπικό του μουσικό βίωμα της μουσικής.

Monopoli Team

Πατώντας στιβαρά στη βαθιά γνώση του βιολιού, ακροβάτησε με παιξίματα στη λύρα, το λαγούτο και το μπουζούκι για να ταξιδέψει τους φίλους του σε δρόμους που ξεκινούσαν από το την πρώτη σονάτα για σόλο βιολί Αdagio του Μπαχ, το tango και κατέληγαν σε σμυρναίικα και κρητικά ακούσματα. Δεν έλειψαν και οι τζαζ πειραματισμοί στο κλασικό «Μεσοπέλαγα αρμενίζω», αναδεικνύοντας τη δύναμη της απλής αλλά μοναδικής μελωδίας.

Η δέουσα τιμή για έναν από του πρώτους που έσκυψε παλιότερα στον πλούτο της κρητικής μουσικής Γιάννη Μαρκόπουλο δεν έλειψε, όπως και η αναφορά στους σύγχρονους «αναγνώστες» των λαϊκών και παραδοσιακών δρόμων Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου

HLIASZOYTSOS  sΗ πρώτη του δισκογραφική δουλειά “Σημείο” κυκλοφόρησε πρόσφατα από την ANTart productions, μια εταιρία που με συνέπεια αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική μουσική παραγωγή, εντός κι εκτός.

Ισχυρό του όπλο, που αποτυπώνεται στο δίσκο, ειδικά στον Αβδελιανό Συρτό, τα έντονα συναισθήματα ενός αυθεντικού λυράρη, αλλά και η τεχνική ενός σολίστ βιολιού. Άξιοι συμπαραστάτες και συνδιαμορφωτές του ταξιδιάρικου ήχου Γιώργος Βεντουρής Κοντρα-μπάσο- λαγούτο Παναγιώτης Κατσικιώτης (Τσίκο) στα κρουστά και το μαντολίνο και η Κατερίνα Ζούτσου στο Πιάνο.

Guest που έδωσε το δικό της μεσογειακό στίγμα με τη λυρική φωνή της η Μαρία Αναματερού, που ερμηνεύει κι ένα από τα τραγούδια το δίσκου του νέου δημιουργού πάνω παραδοσιακούς κρητικούς δρόμους.

Γιώργος Αλεξάκης

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b