MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Το Υπόγειο του Ντοστογιέφσκι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Υπόγειο του Φ. Ντοστογιέφσκι ανεβαίνει στη σκηνή του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών για λίγες ακόμα παραστάσεις ( 22 ως 24 και 29 ως 31 Μαρτίου) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Ώρα Έναρξης: 20:00

author-image Μαίρη Ρετσίνα

“Είμαι ο ένας κι είσαστε η ολότητα”, λέγει ο Ντοστογιέφσκι.
Ε, λοιπόν, δεν πρέπει να σας φανεί παράξενη η αντίθεση αυτή του ενός προς το σύνολο του κόσμου, “Γεννιόμαστε από γονείς. Σύντομα θα επινοήσουμε ένα τρόπο να γεννιόμαστε από μια ιδέα”

Το Υπόγειο αποτελεί σταθμό στη βιβλιογραφία του συγγραφέα, όχι για τον τρόπο αφήγησης αλλά κυρίως για τα κεφαλαιώδη φιλοσοφικά ζητήματα που θέτει ζητήματα που θα ξανατεθούν στα μεγάλα μυθιστορήματα του. Αμέσως μετά τον καταξιώνουν, παγκοσμίως ως μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές .

Θέμα
Μεταφορά του αριστουργηματικού έργου με μια πρωτότυπη σύλληψη.
Ο Ντοστογιέφσκι ασχολήθηκε επίμονα με το μεγάλο εγώ και την ελευθερία του ατόμου. Χωρίς ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος. Η κατάκτηση της ελευθερίας ωστόσο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, δεν αρκεί μόνο ο ορθός λόγος για να πετύχεις το στόχο, χρειάζεται να διανύσεις το δρόμο της οδύνης, του πόνου. Καλεί  τον θεατή ως μάρτυρα, θέλει να αποσπάσει από αυτόν το δικαίωμα να σκέφτεται διαφορετικά και το δικαίωμα να υπάρχει. Ο Ντοστογιέφσκι δεν μιλά για να διαδώσει τις ιδέες του και να διαφωτίσει τους γύρω του. Αναζητά ο ίδιος το φως.

Διεύθυνση
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλέφωνο
210 7282333

 

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b