MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχοφ στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στην Θεσσαλονίκης

Δεύτερη και τελευταία παράταση για τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, που παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στη Βίλα Καπαντζή, με την ευγενική φιλοξενία του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ). Επειδή εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις (και τις έκτακτες απογευματινές) ως την Κυριακή των Βαΐων, θα προστεθεί ένας τρίτος κύκλος παραστάσεων, από τις 8 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, με το ακόλουθο πρόγραμμα: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6.30 & 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Προπώληση (από 21/3) για όλες τις παραστάσεις: από το πατάρι του Βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Αριστοτέλους 7, τηλ. 2310.276447) και από το γραφείο της Πειραματικής Σκηνής (τηλ. 2310.860708).

Παλιό αρχοντικό της Θεσσαλονίκης, λαμπρό δείγμα της εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής, από τα ελάχιστα σωζόμενα του τέλους του 19ου αιώνα, η Βίλα Καπαντζή στην Ανάληψη (Βασιλίσσης Όλγας 108), όπου στεγαζόταν άλλοτε το ιστορικό Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων και σήμερα το ΜΙΕΤ, στεγάζει τώρα τους ξεπεσμένους γαιοκτήμονες του Τσέχοφ.

Αλλά η παράσταση του περιπλανώμενου από φέτος θιάσου δεν φιλοξενείται απλώς στη Βίλα Καπαντζή. Από την αρχή σχεδιάστηκε για να παιχτεί εκεί, ο χώρος της πραγματικότητας γίνεται το σκηνικό της μυθοπλασίας. Συνεχίζεται έτσι η πρόσφατη αναζήτηση της Πειραματικής Σκηνής για παραστάσεις σε μη θεατρικούς χώρους ιδιαίτερου χαρακτήρα, που ξεκίνησε το φθινόπωρο με τη «Χρυσή Πόλη» στην αποβάθρα του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού. Για το αρυτίδωτο και απροσδόκητα επίκαιρο έργο του Τσέχοφ χρησιμοποιείται ένα συνομήλικό του οικοδόμημα, που υποδέχεται σε μια παροδική κοινότητα ηθοποιούς και θεατές.

Το έργο παίζεται στη μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη και σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Διαμόρφωση χώρου και κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια φωτισμών: Μαρία Λαζαρίδου.

Εισιτήρια: κανονικό 15 €, φοιτητικό-μαθητικό 10, κάρτα ανεργίας 8, ατέλεια 5. Κάθε Πέμπτη (βραδινή) και Σάββατο (απογευματινή) γενική είσοδος 10 €.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άντον Τσέχοφ
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου


Παίζουν: Έφη Σταμούλη, Στάθης Μαυρόπουλος, Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Άννα Ευθυμίου, Μάριος Μεβουλιώτης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου και Γιώργος Φράγκογλου.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b