MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΟΠΕΡΕΤΑ

Αγάπης Λόγια στο θέατρο Badminton

Το θέατρο BADMINTON τιμά τον Ανδρέα Χατζηαποστόλου και την μνήμη του πατέρα του Νίκου για την μεγάλη τους προσφορά στην Ελληνική μουσική, καλώντας μας σε ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο: «Αγάπης Λόγια» την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 8:30 μ.μ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ένα μουσικό ταξίδι «σαν όνειρο μαγευτικό». Λυρικά τραγούδια, χορωδιακές καντάδες, αποσπάσματα από οπερέτες του Νίκου Χατζηαποστόλου μαζί με ελαφρά ερωτικά και τα τραγούδια του κρασιού του Ανδρέα Χατζηαποστόλου, συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα που θα μας ταξιδέψει ονειρικά σε μια άλλη εποχή. Στην Παλιά Αθήνα του λυρισμού, της καντάδας, του έντονου ρομαντισμού και της αθωότητας.

Σε αυτό το μεγάλο αφιέρωμα τραγουδούν οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Κορωναίος, Διονύσης Σούρμπης και Χρήστος Αμβράζης, ενώ τη Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων διευθύνει ο Μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις.

Ο κυριότερος εκπρόσωπος της ελληνικής οπερέτας, μουσικού είδους που υπάρχει στην χώρα μας από τις αρχές του 1900, μετά τον Σακελλαρίδη, δεν είναι άλλος απ’ τον μεγάλο Νίκο Χατζηαποστόλου, ο οποίος το 1916 συνθέτει την πρώτη του οπερέτα, την «Μοντέρνα Καμαριέρα». Συνολικά έγραψε 40 οπερέτες, ορισμένες εκ των οποίων είναι: «Τα ερωτικά γυμνάσια», «Το κορίτσι της γειτονιάς», «Πώς περνούν οι παντρεμένοι», «Γυναίκα του δρόμου», «Η πρώτη αγάπη», «Οι ερωτευμένοι», «Μποέμικη αγάπη», «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» κ.ά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Κορωναίος, Διονύσης Σούρμπης και Χρήστος Αμβράζης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η "Μουγγή Καμπάνα" του Θανάση Τριαρίδη επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Η τέχνη του να μην: Μια σύγχρονη ανάγνωση του καφκικού «Καλλιτέχνη της Πείνας» στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Αρχιμάστορας Σόλνες, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
“violet76 – is that horror?”: Ένα dancegig της Χριστίνας Σκουτέλα στο ΙΛΙΟΝ Plus
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μεγάλο Φαγoπότι: Η εμβληματική ταινία του Marco Ferreri γίνεται παράσταση στο Θέατρο Συγγρού 33
ΘΕΑΤΡΟ
Άμλετ (machine): Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη “συνάντηση” Σαίξπηρ–Μύλλερ στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ισμήνη» της πολυβραβευμένης Καρόλ Φρεσέτ στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γεωργίου Βιζυηνού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γλάρος: Μια σύγχρονη ανάγνωση του τσεχωφικού έργου στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Teen Talk About Bullying, από τον Μικρό Βορρά στο Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
IN-Visible: Μια ψηφιακή συμμετοχική performance για την ενδοσυντροφική κακοποίηση
ΘΕΑΤΡΟ
Τέλος το θέατρο, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες