ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
Κασσία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Από την Παρασκευή 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 28 Απριλίου το έργο “Κασσία” ανεβαίνει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Κασσία. Ικεσία. Εικασία. Κασσιανή. Η γυναίκα που αψηφά τον καιρό της. Η μεγάλη ποιήτρια που δε φοβάται να ικετέψει για τον έρωτα της και που τολμά να κάνει εικόνα τα πιο μύχια ερωτικά της πάθη, την εποχή που η εικόνα βρίσκεται υπό διωγμό.
A
A
Βυζάντιο, περίοδος της Εικονομαχίας. Ο Θεόφιλος αναζητά σύντροφο. Ερωτεύεται την Κασσιανή, παντρεύεται τη Θεοδώρα. Κάποια χρόνια μετά, η Κασσιανή έχει γίνει μοναχή. Γράφει έναν ύμνο. Τον ύμνο που η Μαρία Μαγδαληνή απευθύνει στον Χριστό. Ο Θεόφιλος την επισκέπτεται στο μοναστήρι. Εκείνη κρύβεται. Εκείνος ανακαλύπτει τα χαρτιά της και συμπληρώνει την τελευταία φράση στον ύμνο της.
Ένας μονόλογος για τους έρωτες που ζουν στο σκοτάδι και τη θρησκευτική γραφή ως ερωτική πράξη. Ένα έργο για το φόβο των ανθρώπων μπροστά στη διάφανη επιθυμία.
Συντελεστές
Μουσική: Ερατώ Α. Κρεμμύδα
Εικαστική επιμέλεια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης
Φωνή: Ισμήνη Μπουζιούρη
Διεύθυνση
Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη
Τηλέφωνο
213 0040496
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Παίζουν: Ραχήλ Λιαποπούλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #204: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Ο Σωκράτης Μάλαμας τραγουδά για τα “εφήμερα” – μα τόσο διαχρονικά
Onassis Dance Days ’26: Στη σφαίρα του βαθιά προσωπικού
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Αυτά τα brunch spots θα σου φτιάξουν τη διάθεση
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 31/1-1/2
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Μουσική, σινεμά και βόλτες σε μουσεία στην Αθήνα
Το Νόημα της Ζωής Νο 1 και 2: Οι μαύρες κωμωδίες του Διονύση Μπουγά στο Από Μηχανής Θέατρο

