MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
13
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Architectonics of music στο Bios

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, το GSAPP (Graduate School of Architecture, Planning and Ρreservation) του Columbia University σε συνεργασία με το ΚΣΥΜΕ (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας) παρουσιάζει την ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο “Architectonics of Music”, μια διεθνή συνάντηση για αρχιτέκτονες και μουσικούς με σκοπό τον διάλογο ανάμεσα στην μουσική και την αρχιτεκτονική.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Έξι πειραματικά πρότζεκτ εν εξελίξει θα παρουσιαστούν από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του GSAPP της Νέας Υόρκης. Με αφετηρία διερευνήσεις πάνω στα υλικά, το φως, την κλίμακα και την τεχνική, τα έργα αυτά οραματίζονται τη μελλοντική δημιουργία καινούριων εγκαταστάσεων του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας στην Αθήνα. Το ΚΣΥΜΕ ιδρύθηκε από τον συνθέτη Ιάννη Ξενάκη το 1979, και θα συμμετέχει στην εκδήλωση με μία διάλεξη-συζήτηση πάνω στην δουλειά του Ξενάκη και την ηλεκτρονική μουσική περφόρμανς.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ επιμελούνται οι αρχιτέκτονες Steven Holl και Δήμητρα Τσαχρέλια από το advanced design studio του Graduate School of Architecture, Planning and Reservation του Columbia University σε συνεργασία με τον συνθέτη Raphael Mostel.

Θα παρουσιαστούν τα πρότζεκτ των φοιτητών: Shibly Khan και Chan Io Chong, Koutalianou Andriana και Sun Lanxi, Calero Margarita και Simelio Jurado Alfonso, Zhao Yiqing και Shi Yun, Yan Wenlong και Lee Sang Hyun, Xia Yang και Yang Shu.

Από το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, η δρ. Άλκηστις Σουλογιάννη, αντιπρόεδρος του ΚΣΥΜΕ, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΠΟ θα απευθύνει τους χαιρετισμούς, και η δρ. Αναστασία Γεωργάκη, επ. καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει για τον Ιάννη Ξενάκη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια performance στην οποία θα συμμετέχουν οι Νικολέτα Χατζοπούλου, Νίκος Χαριζάνος, Πέτρος Φραγκίστας και Κώστας Μαντζώρος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
H Miranda July στη Στέγη – Μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τον γάμο και την οικογένεια
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Τσέπη και Ψυχή: Η Pop Up Academy στο Θέατρο Coronet με μια διάλεξη για τη σχέση οικονομίας-ψυχολογίας
Εικαστικά
Αρχαίο Θέατρο Θάσου: Από την ανασκαφή στην αποκατάσταση – Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Masterclass στη Στέγη με τον Γιώργο Λάνθιμο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
Ιστορίες ανθρώπων, χώρων και αντικειμένων στο Μουσείο Βορρέ: Από την παράδοση στη σύγχρονη δημιουργία
Cine News
Cinemathesis: Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας
Εκδηλώσεις
Hopeart: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεάν εκπαίδευση καλλιτεχνών βασισμένη στη μεθοδολογία MPAS