MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Architectonics of music στο Bios

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, το GSAPP (Graduate School of Architecture, Planning and Ρreservation) του Columbia University σε συνεργασία με το ΚΣΥΜΕ (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας) παρουσιάζει την ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο “Architectonics of Music”, μια διεθνή συνάντηση για αρχιτέκτονες και μουσικούς με σκοπό τον διάλογο ανάμεσα στην μουσική και την αρχιτεκτονική.

Monopoli Team

Έξι πειραματικά πρότζεκτ εν εξελίξει θα παρουσιαστούν από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του GSAPP της Νέας Υόρκης. Με αφετηρία διερευνήσεις πάνω στα υλικά, το φως, την κλίμακα και την τεχνική, τα έργα αυτά οραματίζονται τη μελλοντική δημιουργία καινούριων εγκαταστάσεων του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας στην Αθήνα. Το ΚΣΥΜΕ ιδρύθηκε από τον συνθέτη Ιάννη Ξενάκη το 1979, και θα συμμετέχει στην εκδήλωση με μία διάλεξη-συζήτηση πάνω στην δουλειά του Ξενάκη και την ηλεκτρονική μουσική περφόρμανς.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ επιμελούνται οι αρχιτέκτονες Steven Holl και Δήμητρα Τσαχρέλια από το advanced design studio του Graduate School of Architecture, Planning and Reservation του Columbia University σε συνεργασία με τον συνθέτη Raphael Mostel.

Θα παρουσιαστούν τα πρότζεκτ των φοιτητών: Shibly Khan και Chan Io Chong, Koutalianou Andriana και Sun Lanxi, Calero Margarita και Simelio Jurado Alfonso, Zhao Yiqing και Shi Yun, Yan Wenlong και Lee Sang Hyun, Xia Yang και Yang Shu.

Από το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, η δρ. Άλκηστις Σουλογιάννη, αντιπρόεδρος του ΚΣΥΜΕ, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΠΟ θα απευθύνει τους χαιρετισμούς, και η δρ. Αναστασία Γεωργάκη, επ. καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει για τον Ιάννη Ξενάκη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια performance στην οποία θα συμμετέχουν οι Νικολέτα Χατζοπούλου, Νίκος Χαριζάνος, Πέτρος Φραγκίστας και Κώστας Μαντζώρος.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b