MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Όλα είναι στο μυαλό σου, στο θέατρο Τόπος Αλλού

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 22 Μαρτίου η μαύρη κωμωδία της Robin Swicord «Ολα είναι στο μυαλό σου», σε μετάφραση – σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Μια μαύρη κωμωδία ή ένα σκοτεινά κωμικό δράμα, ρυθμικό και γρήγορο. Υπάρχουν τρεις λούμπεν χαρακτήρες. Ο Έντυ-Ρέυ, ένας αποτυχημένος μικροαπατεώνας. Η Μπίλυ-Μαρί, η αθυρόστομη φιλενάδα του, και ο Ρέινφρόυ ένας bon viver κατάδικος με μνήμη χρυσόψαρου.

Ο Εντυ-Ρέη εννέα μέρες πριν αποφυλακιστεί, με την βοήθεια της Μπίλυ-Μαρί, το σκάει μαζί με τον μυστήριο Ρέϊν-φρόου από τις αγροτικές φυλακές που εκτίει ποινή φυλάκισης για μικροαπατεωνίες. Το παράξενο τρίο βρίσκεται, στη μέση του χειμώνα, σ’ ένα ερημωμένο ξενοδοχείο/μίνι-γκολφ, τρώγοντας μπαγιάτικα γαριδάκια ενώ ονειρεύεται να πιάσει την καλή με μια ληστεία και να ζήσουν μέσα στη χλιδή και τα πλούτη.

Ο Ρέιν-φρόου με την μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτει, δεν μπορεί να συγκρατήσει τίποτα, αν δεν του τα δώσουν γραμμένα σε sticker κολλημένα πάνω του τα οποία όμως τα ξεχνάει επίσης. Ερωτεύεται την Μπίλυ-Μαρί διαδοχικά τρεις φορές μια που κάθε φορά που την βλέπει την ερωτεύεται μεν άλλα… το ξεχνάει. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι που δεν μπορεί να θυμηθεί ποιο είναι το “ληστρικό” του ταλέντο, η ειδικότητα και η specialite του.

Η Μπίλυ-Μαρί, καλοκάγαθη Αμερικάνα και δευτεροκλασάτη “πρωταγωνίστρια” σε τράπουλες με γυμνές κάποτε, ιδέα και παραγωγή του Έντυ-Ρέυ, οδηγεί το αυτοκίνητο της δραπέτευσης και φιλοδοξεί να εγκαταλείψει την παρανομία για μια νέα καριέρα σαν “executive” γραμματέας κάποιας πολυεθνικής εταιρίας που έχει την έδρα της στο Mobil Alabama (1500 κάτοικοι, εκ των οποίων 4 μέντιουμ και 8 εκδοροσφαγείς). Αλλά “αλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα…ο Εντυ Ρέη προστάζει”. Το όνειρό της δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ μια που ο Έντυ, σίγουρος ότι ο Ρέινφρόου είναι ο Αιστάιν των κλειδαριών και των χρηματοκιβωτίων θέλει να τον εκμεταλλευτεί. Τον βλέπει σαν το κλειδί της επιτυχίας του, ότι θα κάνει την μεγάλη κλοπή και έτσι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα δια βίου. Αλλά… “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”. Το μέλλον είναι απρόβλεπτο και ανατρεπτικό.

Συντελεστές
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό-Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Video: Topos arte

Παίζουν: Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκης Χρυσικάκος, Νίκος Καμτσής
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Διεύθυνση
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Αθήνα

Τηλέφωνο
2108656004, 210-8624392

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Robin Swicord
Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής


Παίζουν: Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκης Χρυσικάκος, Νίκος Καμτσής

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωνσταντίνου Ντέλλα για 3η σεζόν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Caipirinha, του Μιχάλη Σπέγγου στο Θέατρο Δρόμος
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη για 5η χρονιά στο Θέατρο Άλφα
ΘΕΑΤΡΟ
Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Επιστρέφει ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη
ΘΕΑΤΡΟ
Τελευταία Επιθυμία, των Αντώνη Αντωνόπουλου και Κέλλυς Παπαδοπούλου στο H.ug Art Space
ΘΕΑΤΡΟ
Άγριοι, του Γιώργου Παλούμπη για 2η σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Θεατρικά Νέα
Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ: Η ταινία-σταθμός ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Η Παναγία των Παρισίων: Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ανεβάζει στον «Ελληνικό Κόσμο» το αριστούργημα του Ουγκώ
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Βρικόλακες», του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν στο θέατρο Radar